I AKSJON: Han har flest redninger av alle i EM, men mot Frankrike fikk Hannes Halldorsson kjørt seg skikkelig.

I AKSJON: Han har flest redninger av alle i EM, men mot Frankrike fikk Hannes Halldorsson kjørt seg skikkelig. Foto: Miguel Medina AFP

Glimt-keeperen til VG: – Vi følte oss uslåelige

SAINT-DENIS (VG) Han har vært regnet som en av turneringens beste keepere. Så smalt det for Hannes Halldorsson (32) i det islandske målet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Først en tunnel, så et nikk, så et skudd – før Antoine Griezmann kom helt alene og arrogant og lekkert løftet inn 4-0-målet rett før pause.

– Hva var det som traff dere?

– Litt vanskelig å si. Ingenting gikk vår vei. De fikk en sjanse tidlig, den går mellom beina mine og de er foran, sier han på islandsk-norsk, ispedd et engelsk ord:

– Det var en «nightmare»-omgang der alt gikk deres vei, ingenting vår vei. Når vi spiller mot turneringens kanskje beste lag på deres hjemmebane så måtte vi hatt litt flaks, og keeperen måtte hatt litt viktige redninger. Det skjedde ikke, sier keeperen, som først bommet totalt etter pause, da Olivier Giroud nikket inn 5-1 like etter at Island reduserte.

LES OGSÅ: «De fire store» herjet med Island

– Var det like mye et mentalt som et fysisk problem?

– Nei, det tror jeg ikke. Vi trodde vi kunne vinne kampen. Vi følte oss uslåelige. Vi gikk videre fra gruppespillet, det var en stor seier for oss. Men vi greide å løfte oss videre og vinne mot England.

– Ståle Solbakken mente at Norge aldri greide å restarte batteriene etter at de slo Brasil i 1998-VM. Kan det ha vært det samme problemet for dere etter England?

– Det er mulig at vi vi vil havne på en sånn konklusjon etter hvert. Men vi følte egentlig at vi klare…jeg vet ikke, svarer mannen som er filmregissør ved siden av fotballen, men har slått fra seg tanken om at Islands EM-eventyr kan bli en film.

– Da måtte vi ha vunnet turneringen, eller i hvert fall gått til finalen, sier Glimt-keeperen. Det er to kamper igjen av leieperioden, før han trolig returnerer til nederlandske NEC Nijmegen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HEVET HODE: Aron Gunnarsson sammen med Arnor Ingvi Traustasson og den påtroppende landslagssjefen Heimir Hallgrimsson etter tapet mot Frankrike. Foto: Tobias Schwarz AFP

LES OGSÅ: Kommentar: Dette er en nasjonal lidelse

Stolthet og ferden videre

Aron Gunnarsson sto ved siden av og var opptatt av to ting: Stolthet og ferden videre.

– Vi har ingen planer om å stoppe nå. Vi vil ha mer. Vi må ned på jorda og komme oss videre. Det er ikke lenge til VM-kvalifiseringen starter, sier kapteinen med skjegget. Kroatia, Ukraina, Tyrkia, Finland og Kosovo er motstandere for et islandsk lag som nå skal ledes av Heimir Hallgrimsson, han som har delt ansvaret med den avtroppende svenske folkehelten Lars Lagerbäck.

Gunnarsson ville knapt snakke om 1. omgangen mot Frankrike.

– Jeg vet ikke hva vi manglet i første omgang. Da hadde vi gjort det annerledes. Jeg vil snakke om 2. omgang. Vi skulle gjenopprette stoltheten vår, og jeg er stolt av at vi greide det. Det var viktig å gi supporterne det også. De hadde brukt mye penger på fly og hotell og billetter, og den islandske fansen er den alle snakker om. Det er helt utrolig, sier kapteinen.

LES OGSÅ: Fransk dominans på drømmelaget fra kvartfinalene

Gylfi Sigurdsson, lagets eneste store stjerne, snakker som vanlig litt lavt, men, som de andre islendingene, sto han igjen og forklarte så godt det lot seg gjøre.

– Jeg er veldig skuffet nå, men får vi noen dager vil vi se hvilken fantastisk mesterskap vi har hatt, sier han til VG.

– Vi var klare. Vi visste at det sto om en semifinale, vi spilte for 80.000, men vi manglet kanskje litt energi, og Frankrike var veldig gode med ballen, sier Sigurdsson, som også snakker om stolthet.

– Det lå i bakhodet at det kunne blitt 0-6 eller 0-7, og vi ville gjøre en skikkelig omgang. Vi fikk også et mål, men da Frankrike scoret med en gang igjen mistet vi muligheten til å ryste dem, selv om det sikkert hadde vært nesten umulig uansett.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder