TIL ØSTFOLD: VG erfarer at Mons Ivar Mjelde blir ny trener i Fredrikstad. Her fra tiden i Start.
TIL ØSTFOLD: VG erfarer at Mons Ivar Mjelde blir ny trener i Fredrikstad. Her fra tiden i Start. Foto: Petter Emil Wikøren VG

Mjelde tar over FFK

Styreleder: – Å være trener for Fredrikstad er ingen lett oppgave

FOTBALL

Mons Ivar Mjelde (48) blir ny trener i Fredrikstad FK.

  • Jørund Wessel Carlsen
Publisert: Oppdatert: 09.08.16 12:22

Tidligere tirsdag ble det klart at Jan Halvor Halvorsen er ferdig som trener i Fredrikstad etter ni måneder i klubben. Erstatteren er allerede klar.

FFK innkalte til pressekonferanse klokken 12, og der ble Mjelde bekreftet som ny hovedtrener. Han har fått kontrakt ut 2016-sesongen.

Arne Erik Olsen, styreleder i FFK, ledet pressekonferansen, og kunne offentliggjøre signeringen av Mjelde like etter klokken 12 tirsdag.

Les også: Halvorsen ferdig i FFK

– Vi har engasjert en ny trener. Han heter Mons Ivar Mjelde, og han kommer på treningsfeltet i morgen, sier styrelederen på pressekonferansen.

– «Trøkk» så det holder

Videre sa han følgende om treneren, som gikk av som Start-trener i fjor sommer.

– Å være trener for Fredrikstad er ikke en lett oppgave. Det er «trøkk» så det holder. Hvis det går bra, er det fantastisk. Går det dårlig, må du stå i det. Det var viktig for oss å få en person som har den bakgrunnen og erfaringen, og som er en god trener, sier Olsen.

Fredrikstad ligger nå tredje sist i OBOS-ligaen med 17 poeng på 19 kamper. Opp til trygg plass er det fire poeng, og opp til sjetteplass, som gir opprykkskvalifiserring, er det tolv poeng. Selv om østfoldingene har blant de beste spillerstallene på papiret er det 18 poeng opp til direkte opprykk.

– Dette laget skal kjempe om opprykk. Det står ikke tilbake for veldig mange lag i 1.-divisjon. Men veldig få spillere – kanskje ingen – har slått til. FFK har vært den største skuffelsen i OBOS-ligaen «by far», sa TV 2-ekspert Jesper Mathisen til VG da Halvorsen-avgangen ble kjent.

Her kan du lese mer om