Sjekk den pinlige Tippeliga-rekorden

Start-treneren: – Det er flaut

KRISTIANSAND (VG) (Start-Stabæk 0-5) Start spilte sin 28. kamp på rad uten seier i Tippeligaen søndag. Det er ny rekord.

  • Cato Lorentz

Artikkelen er over tre år gammel

0-5-tapet for Stabæk i bunnoppgjøret på Sør Arena, gjorde at Start skrev seg inn i historiebøkene. Aldri før har et lag spilt 28 kamper på rad i øverste divisjon (siden omleggingen i 1963) uten å vinne.

– Det er flaut. Vi ser engstelige ut, og i sluttfasen går vi helt opp i linninga og viser null karakter. Vi blir utspilt av laget som ligger rett over oss på tabellen, det er selvfølgelig ikke en god følelse, sier Start-trener Steinar Pedersen til TV 2.

Sandefjord spilte i 2010 27 kamper uten å vinne. Nå har Start «slått» dem, og det skjedde på tristeste vis da Stabæk nedsablet dem 5-0 søndag kveld.

BAKGRUNN: Start-avskjed for Kristoffer Ajer (18)

Vi må faktisk helt tilbake til 4. juli i fjor sist Start vant en fotballkamp. Da slo de nettopp dagens motstander, Stabæk, 4-1.

Etter det har sørlendingene ikke maktet å ta tre poeng mot noen, og søndag var de aldri i nærheten mot bunnrival Stabæk.

- Det er bare å være dønn ærlig og si at det å ikke vinne fotballkamper over tid, gjør noe med spillerne. Det preger dem selvsagt, men vi må bare stå på videre. Det finnes ingen hokus pokus eller snarveier til den første seieren, sier Start-treneren til VG Nett.

Lekte med Start

Det var ikke lett å se at Stabæk var et bunnlag da de gjestet Kristiansand og Sør Arena søndag.

Bærums-laget var klart best i alle faser av spillet mot Start, og vant fullt fortjent 5-0.

– Vi var kliniske, og vi fortjente å vinne. Men ti poeng er ikke bra nok, så vi må fortsette å jobbe, sier Stabæk-trener Billy McKinlay til TV 2.

BAKGRUNN: McKinlay risikerer å få sparken

Mål av Ohi Omoijuanfo og Giorgi Gorozia før pause gjorde at andreomgangen aldri ble en særlig spennende affære. Start maktet ikke å reise seg etter den begredelige førsteomgangen, og Stabæk fortsette med å leke seg også etter hvilen.

Og da innbytter Moussa Njie la på til 3-0 12 minutter før slutt, var det intet mer enn fullt fortjent. Njie mottok ballen fra Omoijuanfo og fra skrått hold banket han ballen forbi Håkon Opdal.

– Jeg har fått beskjed om å skyte mer, så da jeg fikk ballen var det bare å ta touchet og skyte. Den gikk inn, så det er bra det, sier målscorer Njie.

– Det er helt fantastisk. Nå må vi bygge videre på det vi har gjort. Det kommer tøffere kamper enn det her, så vi må jobbe på for å ta poeng, tilføyer Njie.

4-0 kom ved høyreback Birger Meling som fikk stå upresset på cirka 17 meter og smadre ballen forbi en utspilt Opdal.

Husker du? Start-Molde 1-1

Ett minutt før slutt skulle Njie få sitt andre for kvelden. Han ble nydelig frispilt og selv om han var presset, klarte unggutten å lirke ballen forbi Start-keeperen.

Viktig seier

Stabæk-treneren la ikke skjul på hvor viktig seieren mot Start faktisk var. McKinlay har vært under hardt press etter en svak start på sesongen. 5-0-seieren mot Start kan ha reddet jobben for skotten.

- Jeg ønsker ikke kommentere det. Slike ting snakker jeg ikke om. Men jeg kan si at denne kampen selvsagt var viktig å vinne. Det er tull å si noe annet, sier McKinlay til VG Nett.

Og nå tror skotten på at Stabæk vil klatre på tabellen etter EM-pausen.

- Vi får veldig mye selvtillit ved å vinne på en så overbevisende måte. Vi får troen på at vi er gode nok, og det skal vi ta med oss videre, sier han.

Stabæk-dominans før pause

Stabæk var ganske mye hvassere enn Start i den første omgangen i bunnoppgjøret i Kristiansand.

Bortelaget eide stort sett ballen, men klarte ikke å skape de aller største sjansene tidlig. Den første store muligheten kom etter 28 minutter da Mehmeti burde gitt gjestene ledelsen da han kom alene med Start-keeper Håkon Opdal. Men den tidligere Brann-keeperen vartet opp med en strålende redning.

Men Stabæk fortsatte å «male» på, og etter 33 minutter fikk de uttelling. En corner fra omgangens bestemann, Giorgi Gorozia, fant pannebrasken til Ohi Omoijuanfo som stanget inn 1-0.

- Spiller vi som vi gjorde i dag, så kommer vi til å få masse poeng. Vi har jobbet knallhardt for å snu en vond trend, så derfor er det utrolig deilig å få en seier på denne måten, sier Omoijuanfo.

Etter Stabæks ledermål, våknet Start noe til. De løftet spillet litt høyere i banen, men klarte aldri å skape de store sjansene.

Stabæk derimot ville ha mer, og etter 41 minutter var det Gorozias tur til å score. Tidligere Start-spiller, Ernest Asante, rundspiller Robert Sandnes ute på høyrekanten og legger inn i feltet. Der roter Alex De John det til og georgianske Gorozia får en enkel jobb med å styre inn 2-0.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder