Sogndal målløse for første gang siden 16. mai

Eirik Bakke: – Vi måtte gamble

Ulrik (20) senket tannløse Sogndal med sitt første Tromsø-mål

TROMSØ (VG) (Tromsø-Sogndal 2-0) Ulrik Yttergård Jenssen (20) scoret sitt første mål på seniornivå da Tromsø slo Sogndal søndag ettermiddag.

 • Jørund Wessel Carlsen

Artikkelen er over tre år gammel

– Vi har ligget under 2-0 mye i år, og vi kan ikke komme tilbake hver gang, sier Eirik Bakke til VG.

– Det er usedvanlig viktig å vinne i dag. Vi kan bare gjøre noe med oss selv, og det gjorde vi i dag. Så skal vi vinne igjen mot Lillestrøm på lørdag, sier TIL-trener Bård Flovik til VG.

Fem minutter før pause økte 20-åringen til 2-0 på lekkert vis. Runar Espejord tok ned ballen og spilte en kort pasning til Jenssen på 35-40 meter. Den tidligere Lyon-proffen tok med seg ballen til 16-meterstreken og skrudde kula lekkert i nettet - selv om han var omringet av fem-seks sortkledde fra Sogndal.

Sett denne? Rasende Ronaldo: – Jeg er den idrettsutøveren det søkes mest på

Dermed åpnet han målkontoen for Tromsø, i sin femte Tippeliga-kamp.

– Det var godt å se at den gikk inn, det var et fint øyeblikk. Det er alltid ledig i lengste, sier målscoreren til VG.

BOMTUR: Mathias Dyngeland er på vei mot ballen, men bommer fullstendig like etter. Da kunne Simen Wangberg (delvis skjult) stange inn ledermålet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

Keeperblemme

Men det var en annen Tromsø-spiller som startet festen på Alfheim. Etter en grusomt kjedelig start på kampen våknet 3135 tilskuere til liv da en frisk Mikael Ingebrigtsen fant skallen på Simen Wangberg i boksen.

Sogndals keeper Mathias Dyngeland var på bomtur i feltet, og slo et gigantisk hull i lufta. Da lå alt til rette for Wangberg, som stanget ballen i åpet mål.

Da var det spilt 25 minutter på Alfheim.

Sogndal tok over

Etter Tromsø-målene var gjestene fra Sogndal tafatte, og de sortkledde skapte ikke noe som helst mens «Gutan» fikk briljere på eget kunstgress.

VG Live: Vi fulgte kampen direkte

I pausen tok trener Eirik Bakke grep, og satte inn duoen Rune Bolseth og Mahatma Otoo. Da ble det vanskeligere for Tromsøs forsvar å henge med, og Sogndal tok over mer og mer av banespillet. Henrik Furebotn blåste ballen over fra ti meter like etter pause, og forsøkte en småfrekk brasse senere i omgangen.

Dyngelands revansj

Faktisk var Tromsø nærmere 3-0 enn Sogndal var redusering. Jostein Gundersen traff tverrliggeren fra fem meter, mens Runar Espejord bommet to ganger alene med keeper. Også Magnus Andersen feilet alene med Dyngeland, som leverte en glimrende 2. omgang på Alfheim.

– Vi gambler i 2. omgang. Vi kan godt forsvare oss i 4-5-1, slik de gjør, men vi må gamble litt. Vi må tørre litt, og den gamblingen tar jeg ansvar for som trener, sier Eirik Bakke til VG.

Siden 0-0 mot Viking 16. mai har Sogndal scoret i 12 strake kamper, men det fikk Tromsø satt en stopper for. De holdt unna for det lille som kom fra gjestene, og juble for sin andre strake hjemmeseier - for første gang i år.

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Sogndal Fotball
 3. Tromsø IL

Flere artikler

 1. Tromsøs beste seriestart på fem år

 2. Viking stoppet Sogndals superrekke

 3. Tromsø raste etter straffedrama

 4. Vinnermålet scoret fra cornerflagget – sikret drømmestart for Skullerud

 5. Strand-perle sikret Molde uavgjort

Fra andre aviser

 1. Tromsø feide over Sogndal - tok et stort steg ut av nedrykksstriden

  Aftenposten
 2. Tromsø tok et steg ut av nedrykksstriden

  Fædrelandsvennen
 3. TILs trønderbataljon sørget for tre poeng

  Aftenposten
 4. Ulrik scoret sitt første seniormål: – Et uforglemmelig øyeblikk

  Aftenposten
 5. Ulrik scoret sitt første seniormål: – Et uforglemmelig øyeblikk

  Bergens Tidende
 6. TILs trønderbataljon sørget for tre poeng

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder