ISLANDSK VINNERLAG: Dette er Islands førsteellever i møtet med England i vakre Nice mandag. Men flere av spillerne må passe seg litt i kveldens kvartfinale mot Frankrike. Foto: Kai Pfaffenbach Reuters

Dette er Islands store skrekk

Lav favorittodds på Frankrike

Her er søndagens oddstips

Det islandske EM-laget har mot alle odds kommet seg helt til kveldens EM-kvartfinale, og ingen i Island ønsker at festen skal slutte. Det er bare én sak som bekymrer: utestengninger.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Da Island havnet rett bak Tsjekkia og slo Nederland to ganger i sin EM-kvalikgruppe burde man kanskje ha innsett at noe stort var på gang. For i selve gruppespillet har det gått slag i slag med uavgjort mot Portugal og Ungarn og en sen seier over Østerrike.

I kveld spiller islendingene kvartfinale mot vertsnasjonen Frankrike på Stade de France etter at laget sensasjonelt og fortjent slo ut England i mandagens åttedelsfinale.

VG LIVE: Følg Frankrike - Island kl. 21.00 på VG Live

Skulle laget beseire Frankrike vil det tross den imponerende prestasjonen by på noen mulige bekymringer i semifinalen. Nemlig at landslagssjef Lars Lagerbäck kan bli tvunget til å gjøre flere endringer på startelleveren som opp til nå har vært tilnærmet lik i alle de fire spilte matchene. Grunnen er gule kort.

UEFAs offisielle regelverk, artikkel 48.04 forteller riktignok at gule kort som spilleren har pådratt seg nullstilles etter kvartfinalene. Men pådrar spilleren seg et gult kort i selve kvartfinalen resulterer det i suspensjon i semifinalen om han har et gult kort fra tidligere.

Lever farlig

For Island sin del gjelder det hele ni spillere, ifølge uefa.com. De som lever farlig er: Hannes Halldorsson (k), Kari Arnason (f), Birkir Sævarsson (f), Ari Skulason (f), Johann Gudmundsson (mb), Aron Gunnarsson (mb), Gylfi Sigurdsson (mb), Birkir Bjarnason (mb) og Kolbeinn Sigthorsson (a).

MÅ HOLDE HODET KALDT: Kari Arnason er én av Island-spillerne som må være obs på unødvendige gule kort i aften. Her jubler Malmö FF-forsvareren mot England sist mandag. Foto: Bertrand Langlois AFP

Hos Frankrike gjelder dette Arsenal-gutta Laurent Koscielny (f) og Olivier Giroud (a).

I semifinalen vil samtlige spillere som står med et gult kort blir nullstilt, ifølge UEFAs regelbok. Det betyr at spillere som i semifinalen som står med et gult kort ikke kan bli suspendert i selve finalen.

Fikk du med deg denne? Island er tømt for drakter

Nå er det et lite stykke frem til en semifinale og sågar en finale, og for både Island og Frankrike gjelder klisjén om å ta én kamp av gangen.

VGs oddstips er nå på Facebook – sjekk ut siden vår her!

Vi har latt oss imponere av Islands helt jordnære fordeler som arbeidskapasitet, kameraderi og dødballstyrke i kampene. Spillerne kjemper for hverandre, og gir aldri opp. Island lå under mot Portugal i åpningskampen, men endte opp med 1-1. Island kom tidlig bakpå mot England, men vendte perfekt til 2-1.

Men å slå England er én sak. Å banke vertsnasjonen er trolig en annen. For Frankrike har kreative spillere som for eksempel Dimitri Payet. Spillere som i noe større grad enn det engelske laget kan åpne opp et standhaftig forsvar.

Frankrike har fortsatt til gode å virkelig overbevise, men har grovt sett tålt hjemmepresset så langt. Har vist mentalt styrke og vært tålmodige i matchene sine. I flere av kampene har laget kommet sent i gang, men etterhvert jobbet seg inn i en mer vinnende rytme - som i åttedelsfinalen mot Irland.

Her er både Adil Rami (f) og N'Golo Kanté (f) utestengt. Island stiller ventelig med samme førsteellever som sist.

Besøk vår helt nye oddsside Tipster, og få daglige oddstips

Norsk Tipping tilbyr 81 ulike spill til denne storkampen. 1,40 på fransk triumf i et HUB-spill er i våre øyne altfor tynt. Vi har derfor to øvrige forslag:

1. Uavgjort til pause til 2,10 i odds. Her er tanken at Frankrike følger sitt vante scenario og først kommer i gang utover i kampen og at Island kjører på med sin relativt defensive kampplan.

2. Dimitri Payet scorer mål til 2,75 i odds. West Ham-spilleren har laget to mål så langt i EM, og har det lille ekstra som kreves for å se luker og å avslutte. Spillestopp er kl. 20.55 og NRK 1 sender matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder