FÅR SKRYT: Birger Meling, nummer to fra venstre, får skryt av sin nye trener Toni Ordinas. Det samme gjelder Moussa Njie (t.v.).

FÅR SKRYT: Birger Meling, nummer to fra venstre, får skryt av sin nye trener Toni Ordinas. Det samme gjelder Moussa Njie (t.v.). Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Mener Stabæk-kometen snart kan bli aktuell for Høgmo: – Et forbilde

BEKKESTUA (VG) Stabæks unge venstreback Birger Meling (21) skrytes opp i skyene av sin nye trener Toni Ordinas (42).

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg er så glad for å kunne jobbe med Birger, sier Ordinas til VG, som kåret Meling til banens beste spiller da Stabæk spilte 1-1 på hjemmebane mot Brann.

Venstrebacken fra Rogaland slo den målgivende pasningen til Kamal Issahs utligning, og stoppet ellers alt som kom på hans vei.

– Han er en gutt som illustrerer den lagmoralen vi er ute etter. Han kjemper, vinner baller, er alltid knallhard og hardtarbeidende. Jeg liker veldig godt innstillingen hans på banen. Han er et forbilde for de andre, sier Ordinas.

Les også: Stabæk reddet poeng med «tiki-taka»-mål: – En annerledes type fotball

Tror Meling blir landslagsspiller

Han tror at den norske U21-landslagsspilleren snart kan være klar for spill på det «ekte» landslaget.

– Han er definitivt en spiller som kan utvikles til å bli landslagsspiller og utenlandsproff. Med all respekt for andre forsvarsspillere i Norge, tror vi at Birger kan bli en viktig spiller på landslaget og i Europa de neste årene, sier Ordinas og fortsetter:

– Han har kvalitetene som kreves i dagens fotball. Han har farten, han behandler ballen godt, han har gode reaksjoner, er aggressiv og har en god arbeidsmentalitet. Legger du alt det sammen, har Birger selvfølgelig en god sjanse til å bli en stor spiller.

Anbefales: Gammel Real Madrid-stjerne mener Ødegaard tok feil klubbvalg

Meling måtte spille den første omgangen mot Brann som høyreback, en uvant posisjon for ham.

FORNØYD: Stabæk-trener Toni Ordinas er fornøyd med sine unge spillere. Her etter 1-1 mot Brann. Foto: Audun Braastad NTB scanpix

– Det var morsommere i andre omgang da jeg fikk spille på venstre, det hjelper mye, sier Meling, som får skryt av sjefen for at han kan bytte posisjon ved behov.

– Han jobbet knallhardt med å gjøre en god jobb på høyrebacken, det er mer ut av lojalitet til laget enn for seg selv. Jeg har satt stor pris på arbeidet hans denne uken, sier Ordinas.

Meling smiler når VG forteller ham at han ble kåret til banens beste spiller mot Brann, men lar seg ikke rive med altfor mye.

– Det er alltid stas det, men det er de kravene jeg setter til meg selv som er viktigst. Selv om det er hyggelig å bli lagt merke til, sier 21-åringen.

Lest denne? Lokalavisen slår full LSK-alarm

Skryter av Njie: – Et enormt talent

En annen Stabæk-unggutt som har gjort godt inntrykk de siste ukene, er 20-åringen Moussa Njie. Den driblesterke vingen har spilt seg inn som en fast del av førsteelleveren. Mot Lillestrøm scoret han et kunstmål, og mot Brann scoret han nesten igjen på et fantastisk langskudd etter et raid.

– Utviklingen min går oppover, men svinger til tider. Jeg prøver å være så stabil som mulig, og får masse selvtillit av trenerne som prøver å få meg til å holde meg gående og ber meg fortsette å prøve og prøve, sier Njie, som er glad for at Ordinas er lagets nye trener.

– Veldig inspirerende. Han prøver å få oss til å yte maks, gi vårt beste og samtidig spille fin fotball. Han bruker ordet «håp» mye og vil at vi skal tro på det vi gjør, og det begynner å føles sånn, sier han.

Les også: Slik svarer VIF-Deila på krass Twitter-kritikk

Ordinas legger vekt på Njies gode utvikling. Han sier det har tatt tid for unggutten å gå fra spill i Obos-ligaen med Bærum til å prestere i Tippeligaen.

– Når du kommer fra Obos-ligaen til Tippeligaen er det et stort steg, både i mentaliteten og i tempoet. Det var vanskelig for ham, det tok tid. Det har tatt tid for ham å tilpasse seg det fysiske nivået i Tippeligaen.

– Men det er åpenbart at han har et enormt talent. Han er farlig én mot én og er veldig kreativ, noe som ikke er lett å finne i Norge. Nå som han har tilpasset seg nivået, kommer vi til å få mye glede ut av ham fremover, sier Ordinas.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder