NESTE I PREMIER LEAGUE?: Markus Henriksen har vært i England og forhandlet med Hull, og kommer til Norge i ettermiddag. Her i samtale med landslagssjef Per-Mathias Høgmo foran Portugal-kampen tidligere i år. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Henriksen forhandler videre med Hull

Kunne gått til Anderlecht

AZ Alkmaar skal ha funnet erstatter for Markus

SANDVIKA (VG) Markus Henriksen (24) har vasset i tilbud fra europeiske klubber i sommer. I forrige uke takket han nei til Anderlecht. Nå forhandler han med Premier League-klubben Hull.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Alt tyder på at blir solgt fra AZ Alkmaar i nederlandsk Æresdivisjon til Hull City – og blir lagkamerat med Adama Diomande – innen deadline for det internasjonale overgangsvinduet onsdag. Etter hva VG forstår pågår det avsluttende forhandlinger om en overgang i England.

I formiddag stilte ikke Henriksen på pressetreffet til landslaget. Men pressesjef Svein Graff i NFF opplyser til VG at Henriksen kommer på kveldens trening på Ullevaal.

– Han er på vei til Norge, sier Graff – uten å ville si fra hvilken destinasjon.

Avisen De Telegraaf skriver at AZ forlanger 55 millioner kroner for å slippe deres norske landslagsspiller til den engelske toppdivisjonen. Han har ett år igjen av kontrakten som han signerte da AZ kjøpte ham fra Rosenborg i 2012.

Les også: Var høyaktuell for Serie A-klubben Torino

Ifølge Henriksens agent, Jim Solbakken, har det vært interesse for den norske midtbanespilleren fra både Napoli og AC Milan. Det sa Solbakken til calciomerato.com i mai.

AZ skal være så sikker på en handel med Hull at de allerede funnet Henriksens erstatter i Iliass Bel Hassani fra Heracles Almelo i Nederland. Hvis trønderen havner i Premier League blir han 65. nordmann som spiller på øverste nivå i England.

Telegraaf-journalist Nick Tol forteller at AZ har priset Henriksen høyt – fordi han sammen med Ron Vlaar (spilte alle kampene for Nederland i Brasil-VM) – blir ansett som lagets viktigste spiller.

– Det er et stort tap for AZ å miste Henriksen. Han er en erfaren og hardt arbeidende spiller som løper minst 12 kilometer i hver kamp. I tillegg scorer han mål, sier Nick Tol.

Han følger AZ til daglig. Og har jobbet tett på Henriksen lenge.

– Hvis det blir Premier League for Markus, så tror jeg han fikser det greit. Han er sterk fysisk og mentalt. I tillegg er han er ærlig type, som er veldig populær blant AZ-tilhengerne, sier Nick Tol.

Husker du: Eggen mener Høgmo brøt viktige prinsipper

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder