HØYTFLYVENDE: Marius Lundemo og Lillestrøm fløy høyt hjemme mot et medaljejagende Strømsgodset på Åråsen. Lundemo satte Lillestrøms svært viktige 1-0-scoring like før pause. Her i kamp med Tommy Høiland. Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix

Venstrebacken om målet: – Det der prøvde jeg faktisk på

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm–Strømsgodset 2-0) 69 dager var gått siden Lillestrøm sist kjente på seiersfølelsen i Tippeligaen. Mot Strømsgodset bød de gulkledde opp til dans.

 • Even Braastad

Artikkelen er over tre år gammel

Og det mot et formlag fra Drammen, som med seier ville ha gått forbi Odd på tabellen og inntatt sølvplass.

Tre poeng ga et lite pusterom ned til nedrykk. Tre poeng ga litt pusterom for en hardt presset Runar Kristinsson.

Etter en 2-0-scoring fra en venstreback som sliter med å erindre når han sist scoret et mål preget av så store mengder stoisk ro.

Fått med deg denne? Fullt kaos mellom Odd og Viking: – De slår meg hele tiden

Målscoreren: – Det der prøvde jeg jo faktisk på

– Det har jeg ikke gjort mye av, jeg husker ikke sist gang faktisk. Det var jo en flaksegoal mot Haugesund, men i dag var noe annet - det der prøvde jeg jo faktisk på, sier Simen Kind Mikalsen til VG i Lillestrøm-garderoben etter kampslutt.

Venstrebacken startet villig på offensive løp, gang på gang hele kampen. Like etter pause resulterte et av løpene i mål.

– Alle touchene gikk min vei, så jeg bestemte meg tidlig for at her prøver jeg på goal. Jeg kjente da ballen forlot foten at her blir det mål, det var deilig, oppsummerer Mikalsen.

I hjemmegarderoben var det bare smil å spore, kun sju dager etter fadesen mot Sarpsborg. Han beskriver det å møte opp på trening i morgen for «en annen verden», enn det var å møte opp til økt etter forrige ukes tap.

– Vi vil ikke havne der igjen, så det er mange her som vil vise hva de er gode for, sa Kind Mikalsen som mener troppen har samlet seg på alle fronter.

– Alle har blitt enige om at vi har en plan, og at vi holder oss til den. Det gjelder å angripe og forsvare oss i en enhet, og vi viser i dag at vi er mye bedre når vi jobber sammen, avsluttet backen.

Krise i Molde: Pepet av banen - står med ett poeng på de fem siste kampene

Kristinsson: – Jeg har vel ikke akkurat telt dagene

– Jeg har nok ikke akkurat telt dagene sånn som deg, smilte Kristinsson til VG etter en nærmest perfekt gjennomført hjemmekamp, 69 dager etter 1-0-seieren hjemme mot Brann.

Han har registrert at noen mener han har gjort sitt for de kanarigule på Åråsen.

– Jeg leser ikke så mye aviser, og spesielt ikke når vi taper. Men jeg har jo registrert at noen supportere vil at jeg skal dra, men vi har mange tusen supportere - verdens beste supportere - så jeg kan ikke tenke for mye på det, svarte Lillestrøm-treneren.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

Som anført av en annen kollektiv innsats og glød enn hva som har vært faktum de siste rundene kunne innkassere tre poeng.

Fra forrige runde: Lillestrøm-kapteinen beklaget til supporterne

Pedersen: – Noe av det dårligste i år

– Dette er vel noe av det dårligste vi har gjort i år. Jeg merket at jeg hadde spilt 120 minutter på torsdag. Det er ingen unnskyldning, men vi spilte forferdelig dårlig i dag, sier Strømsgodsets Marcus Pedersen til TV 2.

– Vi startet bra og hadde brukbar kontroll, men det så nesten ut som det gikk for lett. I andre omgang skulle vi trykke til dem, men etter en ny personlig tabbe fikk de mål med en gang. Da ble det tungt, sier Godset-trener Thomas André Ødegaard.

Enveiskjøring i tre kvarter

Særlig førsteomgangen til Lillestrøm luktet det svidd av mot et av Tippeligaens definitive formalg.

– Vi hadde bestemt oss for å gå ut høyt, påpekte Kristinsson om førsteomgangen som visket bort alle forskjeller som har eksistert lagene i mellom så langt i år.

Det var knapt et spark på ballen som tydet på at Lillestrøm kjemper i bunnen, mens Strømsgodset er i medaljekampen. Gultrøyene sjokkerte drammenserne med høy intensitet, og skapte fire store sjanser i løpet av kampens første førtifem minutter.

Strømsgodset på sin side så ikke ut til å ha fått 120 minutter med Europe League-fotball ut av beina. At de i tillegg manglet formspiller Muhamed Keita, talte ikke til deres fordel - men de slet i det hele tatt med å komme seg inn på hjemmelagets halvdel.

Et Lillestrøm, som toppet en periode i fritt fall med 3-0-tap for Sarpsborg forrige helg, var gode søndag kveld. De stanget og stanget mot en Bugge Pettersen som var god på Godset-streken.

Helt til de scoret på best tenkelig tidspunkt.

Etter et mislykket skuddforsøk fra den svært aktive dansken Bassel Jradi, dukket Marius Lundemo opp i returrommet. 22-åringen var iskald og bredsidet hjemmelaget i ledelse.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 1-0 til Lillestrøm.

I pausen tok Godset grep, de hev innpå Tommy Høiland og Bismarck Adjei-Boateng.

Les også: Tror Lillestrøm kan rykke ned

Venstreback på offensivt eventyr

Men det var ikke et Godset med friske ben som tok tak i andreomgangen på Åråsen. Det var det Lillestrøm, anført av en venstreback på 90-metersløp som gjorde.

23 år gamle Simen Kind Mikaelsen viste stor ro da han fra utenfor 16-meteren doblet ledelsen til 2-0.

Les også: Godset-Keita: – Flaut at vi ikke har lært

Derfra og ut forsøkte Strømsgodset mest, og Lillestrøm tillot at bortelaget holdt mer i ballen. Det gjorde de imidlertid uten å skape de store farlighetene.

Lillestrøm lå kompakt, men tok kontringene når de bød seg. Etter 75 minutter holdt det på å gi tellende resultat, da Bassel Jradi fikk fri bane mot mål. Bugge Pettersen reddet imidlertid forsøket, og Strømsgodset fra videre ydmykelse.

De gangene Godset skapte noe stod Arnold Origi i veien, og viste hvorfor han har vært savnet bakerst hos Lillestøm.

– Med han bak der går selvtilliten i den bakre fireren sånn, sier Kristinsson til VG, mens han peker rett til himmels.

– Han viser at han er en fantastisk god keeper, og han gjør noen feberredninger på slutten der også, oppsummerte treneren.

Strømsgodset har nå åtte poeng opp til Rosenborg i tet, som var det eneste av de tre i tet som tok tre poeng denne Tippeliga-runden.

Mer om

 1. Tippeligaen
 2. Lillestrøm SK
 3. Strømsgodset IF

Flere artikler

 1. Treneren om «Dirigenten»: – Aldri sett ham bedre

 2. Kjempetabbe kostet Lillestrøm seieren i nord

 3. Ronny Deilas forklaring: For hard trening

 4. Lehne Olsen reddet LSK i siste sekund: – Vi gir bort poeng

 5. Godset-artisten Jradi ville forlate klubben - nå stråler han

Fra andre aviser

 1. Pedersen: – Vi virket tunge og slitne

  Aftenposten
 2. Høytstående Lillestrøm kjørte over Strømsgodset

  Fædrelandsvennen
 3. Brennhete Strømsgodset satte ny klubbrekord

  Aftenposten
 4. Odds høyreback scoret hat-trick mot Lillestrøm

  Aftenposten
 5. Vålerengas utligning irriterer Godset-treneren: – Jeg er forbannet

  Aftenposten
 6. Håpet svinner for Viking etter nytt tap

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder