MAGESMERTER: Alexander Søderlund, som her feirer scoring mot Lyon i januar, ble sendt til sykehus med nyrestein. Foto: Jeff Pachoud AFP

Søderlund sendt til sykehus under treningsleir

Saint-Étiennes norske spiss Alexander Søderlund (28) ble sendt på sykehus etter å ha fått nyrestein denne uken.

Artikkelen er over tre år gammel

Det var NTB som først omtalte saken.

– Jeg lå på rom med Ole (Selnæs) også våknet jeg med magesmerter. Han skjønte ingenting, men vi ringte lege som sjekket meg. Han sendte meg på sykehus der jeg lå til observasjon noen timer, bare så de skulle ha kontroll, forklarer Søderlund til nyhetsbyrået.

Landslagsspissen kommer med gode nyheter når VG kontakter ham.

– Alt bra her. Full trening i morgen, skriver Søderlund i en tekstmelding.

Lest denne? Fransk TV-kjendis hudfletter Søderlund

Selnæs: – Ikke så veldig skummelt

Romkamerat Ole Selnæs opplevde ikke situasjonen som spesielt dramatisk.

– Det var ikke så veldig skummelt egentlig. Han hadde veldig magesmerter på kvelden, og så var legen rett ved, så han så litt på det og trodde det kunne være blindtarmen. Da ble Alexander sendt inn på sykehus og fikk noen tabletter. Det var egentlig bare den kvelden og neste dag at han hadde litt smerter, sier Selnæs til VG.

Anbefales: Gammel Real Madrid-stjerne mener Ødegaard tok feil klubbvalg

Søderlund, som ble raskt utskrevet fra sykehus, satt på tribunen da Saint-Étienne gikk på et stygt 4-1-tap mot sveitsiske Lausanne lørdag kveld. Selnæs spilte første omgang, men ble byttet ut i pausen, noe som var planlagt på forhånd.

– Vi var ræva. Vi var veldig dårlig. Men vi har trent knallhardt og har masse trening i bena, og jeg tror det satt veldig i. Vi må heve prestasjonene før vi begynner med Europa. Vi er nødt til å heve oss, sier Selnæs.

– Det var helt forferdelig å se på. Av og til er det noen kamper man er glad for å ikke spille, og dette var en av dem. Det var fryktelig dårlig, sier Søderlund til NTB om lagkameratenes 4-1-tap.

Les også: Søderlund reiste hjem til Norge: – Har vært utrolig sliten

– Får gode signaler

Det er halvannen uke til sesongens første tellende kamp, der Saint-Étienne skal møte greske AEK Athen i Europa League-kvalifisering.

Til tross for 4-1-tapet lørdag kveld, er Selnæs optimistisk inn mot sesongen. Han fikk skryt av trener Christophe Galtier for sitt samspill med lagets nye midtbanespiller Bryan Dabo (fra Montpellier) under lagets 2-1-tap mot nederlandske PSV i en treningskamp tidligere denne uken.

– Det virker som man har en klar plan på meg. Sånn sett er det veldig positivt. Jeg får gode signaler og får spille, så det ser veldig bra ut. Men det handler om å levere fremover, så vi får se når sesongen begynner, sier Selnæs.

Søderlund har fortsatt ikke spilt for Saint-Étienne under sesongoppkjøringen. Spissen fra Haugesund avsluttet fjorårssesongen med en akillesskade og har brukt de siste ukene på å komme seg i form igjen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder