Tromsø-helten: – Føler med ham

Knust Origi til VG etter megatabben: – Jeg har det helt forferdelig

TROMSØ (VG) (Tromsø-Lillestrøm 2-1) LSK-keeper Arnold Origi (32) tabbet seg ut etter 90 minutter og gjorde at Tromsø vant den livsviktige kampen.

  • Jørund Wessel Carlsen

Artikkelen er over tre år gammel

– Jeg er veldig skuffet. Jeg har det veldig vondt, sier Origi til VG.

Han satt taus i garderoben og pratet ikke med noen, men kom ut til pressen etter en drøy halvtime. Han sto kromrygget med hette godt ned over hodet, og det så ut som han hadde mest lyst til å grave seg ned.

– Trodde det ikke var sant

Det som skjedde like før klokken passerte 90 minutter kommer han aldri til å glemme. Thomas Lehne Olsen skjøt fra 25 meter. Skuddet hadde OK retning, men Arnold Origi så ut til å ha kontroll.

Det hadde han ikke.


– Jeg trodde det var en drøm. Det kunne ikke være sant, men så innser jeg at det skjer virkelig. Da er det veldig skuffende. Jeg er ikke bare en fotballspiller for LSK, jeg er en LSK-supporter. Det gjør vondt at jeg ikke kan hindre klubben jeg elsker i å komme opp av sumpa. Jeg bidrar til å dra dem ned, og det er veldig vondt, sier en sønderknust Origi til VG.

– Det er ingen hemmelighet at jeg har det forferdelig. Jeg kommer ikke til å sove mye i natt.

LSK tapte kampen 1-2, og Tromsø tok dermed tre poeng. «Gutan» er med det ganske sikre på ny sesong i eliteserien seks runder før slutt.

– Vi kan ikke gjøre noe med at han gjør feil. Det er veldig stang inn at vi får tre poeng, men det er deilig, sier Bård Flovik til VG.

Les også: LSK-heltene skjelver

– Jeg føler med ham

Han glapp ballen under seg, ballen trillet i mål. Lillestrøm tapte på nytt, og krisen ble bare verre for Runar Kristinssons menn.

Etter baklengsmålet var Origi utrøstelig, og keeperen ble liggende på kunstgresset med hodet inne i drakten - som den største LSK-synderen av dem alle.

HELT KNUST: Lillestrøms keeper Arnold Origi var fryktelig lei seg etter tapet. Foto: Rune Stoltz Bertinussen NTB scanpix

– Det er utrolig skuffende. Vi har poeng, og hadde lyst til å tra poengene. Etter at vi utligner har vi to-tre kjempestore sjanser. Vi får ikke med oss noen ting, og det e rutrolig skuffende for alle. For keeperen, meg og alle spillerne. jeg kan ikke bare belaste Arnold. Vi står sammen, sier Kristinsson til VG.

Lest denne? Erik Solér skal inn som LSK-redningsmann

Det er ikke første gang Origi tabber seg ut for Lillestrøm denne sesongen. I 1-1-kampen borte mot Viking gjorde han en lignende brøler.

Til og med matchvinner Lehne Olsen fikk vondt av Origi:

– Der og da var det bare jubel. Det var viktigheten for målet og for meg personlig. Det var veldig godt, men samtidig synes jeg synd på han som slipper inn et sånt mål, sier matchvinneren til VG.

Fortjente bedre

Origi var tilbake i LSK-troppen etter forrige ukes slagsmål med lagkamerat Basel Jradi.

– Han kom løpende som «Karate Kid». Jeg var heldig som ikke ble truffet rent. Ellers hadde det blitt knockout, sa Jradi om hendelsen.

I Nord-Norge lørdag hadde de gule fortjent en scoring etter en sterk 2. omgang. «Gutan» styrte showet og tok ledelsen 1-0 ved Gjermund Åsen i 1. omgang. men etter hvilen kom Tomas Malec inn og tok over styringen på Alfheim.

Malec startet på benken, men fikk de siste 45 minuttene i stedet for Ole Martin Rindarøy. Han svarte med å sette 1-1 etter 64 minutter - en fortjent utligning.

Malec i storform

Etter at Tromsø hadde dominert de første 45 mot et blodfattig og selvtillitsløst Lillestrøm-lag kom Malec inn og tok ansvar etter hvilen. 64 minutter var spilt da den lange slovaken satte 1-1 fra kloss hold. Et innlegg fra venstreback Simen Kind Mikalsen ble bredsidet i hjørnet av LSK-spissen som fikk stå helt alene i feltet.

Det så ut til å gå mot et poeng, som kunne gitt LSK-fansen håp. Men i stedet tabbet Origi seg ut. Det kan koste dyrt.

Les også: LSK-Jradi etter sammenstøtet med Origi: – Han kom flyvende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder