Angrende dommer Johnsen: – Jeg skulle gitt rødt kort

Vålerengas Sakor lenge ute med skade etter Carlsens grisetakling

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga-Aalesund 0-1) VIF-spiller Vajebah Sakor spiller kanskje ikke mer Tippeliga-fotball i år etter at Aalesunds Fredrik Carlsen grisetaklet ham. Dommer Ken Henry Johnsen beklager at han ikke ga rødt kort.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var etter 35 minutter at Fredrik Carlsen (tidligere Vålerenga) taklet Sakor knallhardt. VIF-spilleren gikk rett i bakken. Der ble han liggende til han ble hjulpet av banen med det som kan være en stygg skade.

LEI SEG: Ken Henry Johnsen kom ut av garderoben på Ullevaal og beklaget dommertabben. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Dommer Ken Henry Johnsen trakk opp det gule kortet. TV-bildene viser at det burde vært rødt. Rekdal var ikke i tvil da han ble intervjuet av TV 2. Og kom med sylskarp kritikk av dommeren.

– Det er så rødt kort som det går an. Elendig dømming igjen av Ken Henry Johnsen. Han tenker 15–20 sekunder før alle avgjørelser, så hvis han ikke ser bedre får han begynne å dømme med briller, sier Rekdal.

Konfrontert med Rekdals utskjelling sier Johnsen.

– Det skulle vært gitt et rødt kort. Jeg skulle gjerne hatt den muligheten om igjen, men det får jeg ikke. Og jeg har ingen repriser å forholde meg til. Beklageligvis oppfattet jeg ikke at det var et rød kort, sier Ken Henry Johnsen.

SINT PÅ DOMMEREN: Kjetil Rekdal var nådeløs mot Ken Henry Johnsen. Men han skylder etter dommeren for at Vålerenga tapte mot Aalesund. Foto: Berit Roald NTB scanpix

– Kjetil Rekdal sier du bruker 15 til 20 sekunder før du bestemmer deg, og hvis det skal fortsette slik må du begynne å dømme med briller?

– Altså, jeg tåler kritikk. Og jeg har tatt en avgjørelse. Saklig eller ikke, det ser jeg ikke på som det største temaet. At det blir kritikk, det må jeg bare akseptere, svarer Johnsen.

På spørsmål om han frykter for en pause fra Tippeligaen svarer Johnsen at «det er ikke jeg som tar ut laget». Han ville overfor VG ikke fortelle hvilken kommunikasjon han hadde med linjemann og fjerdedommer da den dramatiske situasjonen inntraff.

– Der og da ble det ikke tatt en avgjørelse på om det skulle være rødt kort, og ansvaret er mitt, svarer Ken Henry Johnsen.

VG Live: Slik var kampen minutt for minutt

En god time etter kampslutt poengterte Rekdal at det var «soleklart rødt».

– Men vi tapte ikke kampen på grunn av dommeren. Det er en vesens forskjell. Men det er ikke den situasjonen som gjør at vi taper kamper. Vi brenner sjanser og ender opp med et surt tap. Det sviket etter ett minutt, sier Rekdal.

Les også: Full ordkrig mellom dommer og LSK

Vålerenga tapte sin første ligakamp på ni serierunder. Onsdag røk de ut av cupen i kvartfinalen mot Strømsgodset. I neste omgang i Tippeligaen venter seriemester RBK.

– Hvis vi presenterer oss slik mot RBK når de skal feire gullet sitt på Lerkendal, så blir det målkalas, sier Rekdal.

Fredrik Carlsen sier selv at Aalesund var heldige som fikk fullføre med 11 mann på banen da han fikk se TV-bildene. Han virket ikke komfortabel da han møtte pressen på Ullevaal stadion etter kampen.

– Den så ikke pent ut da jeg så det om igjen på TV. Jeg håper det går bra med ham (Sakor). Og jeg var ikke sint da det skjedde. Jeg treffer foten hans i taklingsøyeblikket. Hvis jeg hadde fått rødt, så hadde det ikke vært overraskende, sier Fredrik Carlsen.

SMERTER: Vajebah Sakor klaget på smerter da han snakket med pressen. Foto: Berit Roald NTB scanpix

Vålerengas medisinske støtteapparat forteller at Sakor ikke har pådratt seg noe brudd, men unggutten skal til videre undersøkelser mandag.

– Akkurat nå opplever jeg et helvete. Situasjonen var helt forferdelig. Jeg ble truffet både i ankelen og kneet. At ikke det ble rødt kort er helt håpløst. Det kunne ødelagt karrieren min, sier Sakor som etter kampslutt fikk en unnskyldning fra AaFK-spilleren.

Aalesund-trener Trond Fredriksen sier han ikke så taklingen, men gleder seg voldsomt over tre strake seirer og 29 poeng.

– Dette er fantastisk. Det er sunnmørsk, krigersk innsats som ligger i bunnen. Alt i alt er jeg sinnssykt fornøyd, sier Fredriksen.

57 sekunder brukte Aalesund på å komme seg i ledelsen. Veteranen Kjetil Wæhler (40) feilberegnet. Han mener selv han burde hatt frispark. I hvert fall stusset Franck Boli videre til Mostafa «Mos» Abdellaoue. Mos fikk lett match mot Robert Sandberg, og løftet ballen kontrollert i mål.

Vålerenga svarte med et susende skudd på undersiden av tverrliggeren fra Ghayas Zahid. Men i iveren etter en tidlig utligning ble det rom for gjestene fra Nord-Vestlandet. Og mot farten til Mos og Boli fikk hjemmelaget trøbbel.

Mos kunne langt på vei drept matchen etter ti minutter. Men Sandberg avverget kjempesjansen. Godt keeperspill av svensken. Men kollega Andreas Lie var ikke noe dårligere. Han viste høy klasse da han fikk hånden på en meget god avslutning fra Zahid etter 16 minutter.

Fikk du med deg denne: Kunstscoringer da AaFK slo Strømsgodset

Herman Stengel erstattet skadde Sakor og Mohammed «Moa» Abdellaoue kom inn for Henrik Kjelsrud Johansen som spiss for Vålerenga i pausen. Det hjalp ikke mye på sjansestatistikken for Oslo-laget.

Robert Lundstrøm hadde et godt skudd like over ni minutter før slutt, Moa kom til en avslutning som ble blokkert i sluttminuttene av midtstopper Oddbjørn Lie.

Da var det faktisk litt mer fart i gjestene i 2. omgang. Franck Boli hadde to kjempesjanser. Et skudd like utenfor, og en avslutning som Sander Berge fikk blokkert i siste liten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder