PSG-EIER: Nasser al-Khelaifi.
PSG-EIER: Nasser al-Khelaifi. Foto: Stephane Mahe Reuters

PSG-eieren etterforskes for korrupsjon

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 12.10.17 15:37
FOTBALL

Sveitsisk påtalemyndighet har åpnet korrupsjonssak mot Nasser al-Khelaifi, den styrtrike eieren av fotballklubben Paris
Saint-Germain.

Saken mot qatarske al-Khelaifi kommer som en del av en pågående etterforskning av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

PSG-eieren trekkes angivelig inn i etterforskningen i forbindelse med tildelingen av medierettigheter for fotball-VM i visse nasjoner. Det samme gjør Jerome Valcke, tidligere generalsekretær i FIFA.

Mer fransk fotball: VG Sporten vurderer Ligue 1

Påtalemyndigheten i Sveits mistenker at beIN Media Group, som styres av al-Khelaifi, skal ha betalt bestikkelser til Valcke for å sikre seg rettighetene til VM i 2026 og 2030.

Etterforskningen gjelder «Jerome Valcke, direktøren i beIN Media Group LLC, Nasser al-Khelaifi, og en forretningsmann i sportsrettighetssektoren», heter det i et dokument fra påtalemyndigheten.

Les også: Slik vil PSG «lure» overgangssystemet

Al-Khelaifi er en tidligere tennisspiller som nå er forretningsmann og styreleder i både PSG, beIN og investeringsselskapet Qatar Sports Investments (QSI).

QSI kjøpte PSG i juni 2011 og har siden spyttet inn enorme pengebeløp i den franske storklubben.

Dette er ikke første gang PSG rammes av etteforskninger. I september kom det frem at PSG vil bli etterforsket av UEFA etter sommerens store kjøpefest. Da gjorde de superstjernen Neymar til tidenes dyreste spiller, og hentet i tillegg stortalentet Kylian Mbappé fra Monaco.