MÅ HEVE SEG: Sverige, med Olof Mellberg, tapte mot Ukraina og Vladimir Yezerskiy. Foto: Reuters

Svensk tap i generalprøven

En dårlig generalprøve gir ofte en god premiere. Det må svenskene støtte seg til etter 0-1 i EM-oppladningen mot Ukraina.

  • NTB

Artikkelen er over 12 år gammel

Etter kampen satt Sverige igjen med flere spørsmål enn svar.
Zlatan Ibrahimovic og Henrik Larssons gjenforening i angrepet var det store samtaleemnet. Sist de spilte sammen, i VM 2006, leverte ikke duoen varene. Men om de klarer å få ballen i mål under EM-sluttspillet kan det bli gul og blå sommerfeiring.

På Råsunda søndag fungerte det ikke. Ballen gikk ikke inn, men det var når stjerneduoen kombinerte med flikker og pasninger at Sverige skapte noe offensivt.

Zlatan-tørke

Sverige burde gått til pause med ledelse. Zlatan var nær etter bare 10 minutter etter et fint angrep. Etter 27 minutter var det bare en ukrainsk kropp som hindret Larsson fra nettkjenning.

Etter halvtimen fikk Zlatan en gyllen mulighet. Men det ville seg ikke fra god posisjon. Andrej Pjatov fikk en sko på ballen og nektet Zlatan mål. Det synes å hvile en forbannelse over Inter-stjernen i landslagssammenheng.

Ikke siden VM-kvaliken i oktober 2005 mot Island har Zlatan scoret for blågult. Noen offensive svar fikk nok landslagssjef Lars Lagerbäck, men verre var det med tanke på det defensive spillet som må bedres om Sverige skal ha sjanse til å gå videre i EM.

Mer om

  1. Fotball-EM
  2. Sveriges herrelandslag fotball

Flere artikler

  1. Endte 972 dagers måltørke

  2. Mareritt-exit for Sverige

  3. Braaten: - 100 kilo biff med teknikk som ingen annen

  4. Senket Sverige på overtid

  5. RBK-Stoor starter mot Spania

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder