TAPTE I SKOPJE: George Burley og Skottland gikk selv på et 0-1-tap i Skopje. Foto: Reuters

Skottland-sjefen forventer norsk stormangrep

Burley på tribunen i Makedonia krysser fingrene for uavgjort

(VG Nett) Skottlands landslagssjef George Burley tror Norge får det fryktelig tøft mot Makedonia, spesielt fordi Drillos menn nærmest er avhengige av tre poeng.

Kristian Skalland Moen
ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Burley sitter på tribunen i Skopje, og følger Norges skjebnekamp mot Makedonia. Skottene spiller verken kamp lørdag eller onsdag, men kan ta et langt steg mot VM-sluttspill denne uken dersom resultatene går deres vei.

- I en ideell verden så vil vi at Nederland vinner alle kampene sine, og at poengene i kampene hvor de andre lagene er involvert, blir delt, sier Burley til The Herald.

VG LIVE:Følg Makedonia-Norge fra kl. 17.45

Han er fullt klar over at Norge er avhengige av tre poeng for å true skottene i kampen om playoff-plassen. Norge ligger foreløpig fem poeng bak Skottland i gruppe 9, riktignok med to kamper mindre spilt enn skottene.

- Norge ligger på bunnen av gruppen uten en eneste seier så langt, så jeg forventer at de går ut og forsøker å angripe, sier Burley.

VG Nett-leser:- Jeg tror dette blir den første kampen på lenge hvor jeg ikke vet hvor jeg skal gjøre av meg under kampen. Norsk fotball-stolthet står på spill.DISKUTÉR SAKEN HER!

Les også:- Her må vi være våkne

«Drita kjedelig»

Da har han trolig ikke fått med seg Egil «Drillo» Olsens advarsel. Til TV 2 Sporten ga landslagssjefen uttrykk for at han trodde den første timen kom til å bli «drita kjedelig». Drillo har også sagt at han tror det blir en fryktelig jevn kamp, men at begge lag etter hvert må begynne å ta sjanser fremover.

Artikkelen fortsetter under bildet!

KLAR FOR KAMP: Egil Drillo Olsen tror det kan bli kjedelig på "byggeplassen" i Skopje. Foto: Scanpix

George Burley tror Norge kan få trøbbel dersom laget desperat må jage et vinnermål.

- Vi fant selv ut hva Makedonia kan gjøre om de har dagen, spesielt når de spiller på hjemmebane. De er et fryktelig farlig lag, så jeg forventer å se en spennende kamp, sier Burley, som var med på å tape 0-1 i Skopje.

Han forventer også at Nederland tar alle poengene mot Norge i Rotterdam på onsdag.

- Som vi fant ut i mars, så er nederlenderne et fryktelig sterkt hjemmelag. Man kan ikke se for seg at Norge vil få med seg noe derfra, sier Burley til The Sun.

Samleside:Les alt om norsk og internasjonal fotball her

Ikke fornøyd med Norge-dato

Toeren i Norges VM-gruppe har bare tre kamper igjen av kvalifiseringen. Hjemmekamper mot Nederland og Makedonia, og bortekamp mot Norge.

Skottenes neste kvalifiseringskamp er mot nettopp Norge 12. august. Det er en dato George Burley ikke er spesielt fornøyd med.

- August er ikke noen ideell timing for oss, men det eneste ordentlige problemet er mangel på kamptrening, sier George Burley.

Skotske Premier League begynner først tre dager etter møtet med Norge.

Gjenstående kamper i Norges gruppe:

Makedonia - Norge (lørdag), Island - Nederland (lørdag), Makedonia - Island (onsdag), Nederland - Norge (onsdag), Norge - Skottland (12. august), Island - Norge (5. september), Skottland - Makedonia (5. september), Norge - Makedonia (9.september), Skottland - Nederland (9. september).

Tabellen i Norges VM-gruppe før lørdagens kamper:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder