Foto:

Landslagsstjernene: - Trist at kampen går på betal-TV

DÜSSELDORF (VG Nett) Landslagskeeper Jon Knudsen synes det er leit at Drillos comebackkamp kun blir sendt på TV 2s betalingskanal.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

- Det er stor interesse for denne kampen. Det er synd at ikke alle får sett den, sier Knudsen til VG Nett.
Også landslagskaptein Brede Hangeland støtter kulturminister Trond Giske, som i VG i dag sier at et slikt idrettsarrangement skal være tilgjengelig på TV for massene.

Les også:Giske om landskampen på betal-TV

Keeper Jon Knudsen mener prinsipielt at landslagets kamper bør være tilgjengelig for alle. Hangeland har imidlertid forståelse for at TV-kanaler ønsker å få penger inn for idrettsarrangementer de har betalt for å få sende.

- Ideelt sett skulle jeg ønske alle som ville fikk sett kampen gratis, men det er vel i den retningen det går at man må betale for mer og mer av det som sendes på TV, sier han.

TV 2s sportsredaktør Bjørn Taalesen mener TV 2 ikke skal ha skylden for at kampen ikke blir tilgjengelig for alle.

- Den nye TV-avtalen NFF og Norsk Toppfotball har forhandlet seg fram til - og som jeg må innrømme vi er lite glade for - gjør at kamper som denne primært vises som webløsning. Vi ønsker å gi folk mulighet til å se matchen på TV. Og godt over 70000 abonnenter på TV 2 Sport kan nå få den muligheten, sier Taalesen til VG.

Også fotballpresident Sonde Kåfjord skulle ønske at onsdagens landskamp var tilgjengelig for alle, og lar seg hisse opp av at Taalesen blander inn NFF og Norsk Toppfotballs TV-avtale.

- Jeg reagerer kraftig på at TV 2 legger skylden på oss. Vi har sørget for i alle avtaler vi har gjort at alle landskamper vi har kontroll på ikke skal gå på betal-TV. Onsdagens kamp har TV 2 kjøpt av det tyske fotballforbundet, altså har ikke vi noe kontroll over den, sier Kåfjord til VG Nett.

Du kan følge kampen LIVE på VG Nett onsdag kl. 20.30.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder