Konstantin Sarsanija (t.h.) er her fotografert da han i sommer tok imot Roberto Mancini, som kom til St. Petersburg som ny Zenit-trener.
Konstantin Sarsanija (t.h.) er her fotografert da han i sommer tok imot Roberto Mancini, som kom til St. Petersburg som ny Zenit-trener. Foto: Zenit St. Petersburg

Rosenborgs neste motstandere i sjokk etter plutselig dødsfall

FOTBALL

Den kun 49 år gamle sportsdirektøren i Zenit St. Petersburg Konstantin Sarsanija gikk plutselig bort lørdag. Dødsbudskapet blir mottatt med sjokk hos Rosenborgs neste Europa League-motstander.

Publisert:

Konstantin Sarsanija døde lørdag i Moskva, der han også var født.

– Jeg sørger over vår sportsdirektør, en dyktig fotballmann og et fint menneske, skriver Zenit-trener Roberto Mancini på twitter.

– Dette er en forferdelig tragedie og et uerstattelig tap, sier Aleksej Miller, konsernsjef i Gazprom, selskapet som i stor grad finansierer Zenits voldsomme satsing.

RBK-Kåre: – Vi traff bra med Bendtner

Tidligere statsminister Sergej Stepasjin er også blant dem som kondolerer. Han sier ifølge Sport Ekspress:

– Zenit oppnådde sine største suksesser da Konstantin jobbet der, fastslår Stepasjin, og mener at stjerner som Martin Skrtel, Aleksander Kerzjakov og Slava Malafeev er blant dem som har mye å takke Sarsanija for.

Les også: Sverige kan fortsatt snyte Frankrike for gruppeseier

Han var nå tilbake i Zenit, som sportsdirektør, etter å ha vært trener i en rekke klubber og også vært rådgiver i den russiske ligaforeningen. Som aktiv spilte han for klubber i Sovjetunionen og Frankrike.

– Dette er et stort sjokk for meg, sier visestatsminister - og fotballpresident - Vitalij Mutko til Tass.

Også lagkapteinen Domenico Criscito er blant dem som kondolerer gjennom Zenits hjemmeside.

Les også: Putin fnyser av Rosenborgs russiske motstander

Zenit St. Petersburg har åpnet Europa League med 5-0 over Vardar Skopje og 3-1 over Real Sociedad. Rosenborg i St. Petersburg er neste motstander. Den kampen går neste torsdag.

Sportsdirektøren ble innlagt på sykehus i Moskva for et par dager siden og døde ifølge avisen Sport Ekspress av blodpropp.

– Jeg kjente Sarsanija personlig. Han var sterkt medvirkende til seriegullet i 2007 og til det laget Zenit nå har fått fram, sier Aleksander Kerzjakov ifølge den samme avisen. Klubben leder i øyeblikket den russiske ligaen og står fortsatt uten tap etter 12 spilte kamper.

Les også: Nederland-sjefen får gjennomgå etter Sverige-spådom

Zenit hentet inn mer enn ti spillere i sommervinduet. Sist uke fikk de kritikk fra president Vladimir Putin, som selv er fra St. Petersburg, fordi det er for mange utlendinger på laget. Putin samlet fotballtopper til et møte i Kreml og uttalte:

– Det var åtte utlendinger som løp utpå der mot Real Sociedad. Dere er flinke, sa Putin sarkastisk.

Her kan du lese mer om