SOLEN SKINNER PÅ SOLBAKEN: Ståle Solbakken jublet sammen med spillerne etter seieren mot PAO onsdag kveld. Foto: AP

Solbakken: - 0,5 prosents poengsjanse mot Barcelona

...men tror bortekampen mot Messi og co. blir viktig læring

(VG Nett) Dagen etter Ståle Solbakkens greske triumf, fastslår FCK-treneren at å ta poeng mot tabelltoer Barcelona borte i neste kamp omtrent blir umulig.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Vi kommer til å møte et Barcelona-lag som ønsker å sette alt på plass mot oss. Det vil bli en opplevelse mine spillere vil huske resten av livet, men poeng tror jeg ikke vi tar, sier Solbakken når han setter av tid til et telefonintervju med VG Nett torsdag formiddag.

Onsdag kveld vant Grue-mannens elever 2-0 mot det greske storlaget Panathinaikos i heksegryten i Athen. FC København topper dermed gruppen sin med full pott etter to kamper - foran laget mange anser som verdens beste, Barcelona. Ståle Solbakken opplever dermed sine beste dager i en nesten utelukkende suksessrik trenerkarriere.

Les også:- Tror ikke Guardiola er redd...

- Det føles godt nå, men samtidig vet jeg at tabellen sannsynligvis ikke ser slik ut om tre uker. Det som er bra er at mine spillere neste kamp får prøve å spille mot spillere på det aller øverste nivået, på et fullsatt Camp Nou, i en kamp hvor Barcelona er under press. Den erfaringen kan gjøre at sjansen vår til poeng øker fra tre til ti prosent i hjemmekampen, sier Solbakken.

MØTER KØBENHAVN: Lionel Messi, her mot Rubin Kazan i 1-1-kampen onsdag. Foto: AP

- Hva er sjansene for poeng på Camp Nou, da?

- 0,5 prosent. Husk at de klippet ned Panathinaikos med 5-1. Med tap for oss risikerer de ikke å vinne gruppen eller å gå videre, og da vil vi møte Messi og kompani på sitt aller beste.

- Hvordan vurderer du egen rolle i suksessen?

- Den tenker jeg ikke på. Jeg tenker på å gjøre jobben min så godt som mulig. I FCK er det blitt jobbet godt over tid, og vi har vel bare hatt et par dårlige måneder totalt i de fem årene jeg har vært her, sier Solbakken, som nådde en ny milepæl i Athen: Seier på bortebane - den første til et dansk lag i Champions League-sammenheng.

- Da blir det alltid lettere å gjenskape et slikt resultat igjen, sier 42-åringen.

JUBEL: FC København-spillerne opplevde en stor kveld i Athen onsdag. Foto: AP


- Hva er målet til FCK nå?

- Vi hadde som mål å spille i Europa også etter jul, og det står fast.

- Så du er fortsatt fornøyd med 3. plass som gir Europaleague etter den starten dere har fått?

- Det kommer an på de andre resultatene. Nå har to kamper mot Barcelona, og Rubin, som aldri taper hjemme. Det blir tøft å ta poeng på disse kampene. Men er vi dyktige og slår Panathinaikos hjemme vil vi stå på ni poeng, så får tiden vise hva det eventuelt holder til.

- Tror du Rosenborg kunne klart det samme som dere?

- Det er umulig å si. Rosenborg er jeg ferdig med, sier Solbakken.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder