POPULÆR MANN: Raio Piiroja fikk mye jubel og oppmerksomhet da han gjorde comeback på Fredrikstad stadion. Foto: Marius Vik

POPULÆR MANN: Raio Piiroja fikk mye jubel og oppmerksomhet da han gjorde comeback på Fredrikstad stadion. Foto: Marius Vik

Piiroja var nær FFK-comeback

Kom på banen i Eggens minnekamp

Dagfinn Enerly scoret det siste målet

FREDRIKSTAD (VG Nett) (Team Eggen-Rosenborg 3-1) Raio Piiroja returnerte til Fredrikstad for å hedre Knut Torbjørn Eggen - men kunne vært FFK-spiller for en drøy uke siden.

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Rundt 40 navngjetne spillere og om lag 2000 tilskuere møtte opp for å hedre Knut Torbjørn Eggens minne på Fredrikstad Stadion lørdag kveld.

I en tidvis underholdende kamp, selv i slow motion-hastighet, var det imidlertid ingen tvil om hvem som var den største helten i Østfold-hovedstaden:

Diskuterte FFK-retur

Raio Piiroja ble møtt med applaus da han entret banen for å varme opp, og da han kom inn som innbytter midtveis i førsteomgangen lettet det skikkelig:

GAMMEL HELT: Raio Piiroja (t.h.) spilte i Fredrikstad fra 2004 til 2011. I dag var han tilbake på en liten gjestevisitt. Her jubler han sammen med Tarik Elyounoussi etter en scoring mot Sarpsborg 08 i fjor sommer. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Raio Piiroja var Fredriksatds hjemvendte sønn, men fakta er at han kunne vært tilbake i Østfold allerede for en uke siden.

- Det stemmer at jeg var i samtaler med Fredrikstad om en retur, ja.

- Jeg ønsker å hjelpe gamleklubben min, det var bare snakk om å være med frem til nyttår, sier Piiroja til VG Nett.

Frykter karrierestopp

Det ble likevel ingen avtale, og for tiden leger midtstopperen en skade hjemme i Estland. Faktisk er den så alvorlig at den 33-årige stopperen nå frykter for at karrieren kan være over.

- Jeg har slitt så mye med skader de siste sesongene at jeg ikke kan fortsette slik. Spillet mitt dreier seg mye om det fysiske, og da kan jeg ikke ha det sånn i lengden, sier Piiroja til VG Nett.

Likevel tok han turen til Norge for å spille noen minutter til ære for Knut Torbjørn Eggen, en mann han er evig takknemlig overfor.

- Det er en trist dag, men jeg følte det var riktig å være her siden jeg ikke hadde mulighet til å være her i begravelsen.

- Knut Torbjørn var en fin person som jeg er skyldig en stor takk, han har betydd mye for meg.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HEDRET EGGEN: Dagfinn Enerly og en rekke store fotballpersonligheter var på plass i Fredrikstad. I bakgrunnen skimtes tidligere RBK-prfil Karl-Petter Løken (t.h.). Foto: Marius Vik


Tungt stjernegalleri

Hvor avholdt den tidligere Fredrikstad-treneren var, kom tydelig frem da man så på lagoppstillingene. Rundt 40 spillere stilte opp, inkludert Raymond Kvisvik som kom rett fra kamp til Fredrikstad Stadion, Ardian Gashi, som tok turen fra Helsingborg, og en rekke store Rosenborg-profiler:

Ikke alle like velholdte som i glansdagene, Sverre Brandhaug hadde fått en spesialsydd drakt for anledningen, og var den eneste som på lagoppstillingen som ikke hadde fått tildelt et nummer - i stedet var han bare omtalt som spiller «2 XL».

Mini viste fortsatt at det bor mye fotball i ham, og feiret naturlig nok sin særdeles heldige scoring ved å klappe seg selv på magen, mens Rune Bratseth pådro seg en lyskestrekk da han ble kald etter å ha blitt stående litt for lenge i ro.

Rørende Enerly-scoring

På Team Eggen var det langt flere, og yngre, å ta av, og ikke overraskende trakk laget det lengste strået og vant komfortabelt 3-1 etter scoringer av Daniel Evjen og Markus Ringberg.

Minis heldige redusering skapte en viss spenning, men det avgjørende målet ble det mest minneverdige:

Dagfinn Enerly ble byttet inn halvannet minutt før full tid, Ardian Gashi lobbet ballen i fanget til teknikeren, som satte full gass mot mål, og sikret 3-1 for Team Eggen. Sjelden har uttrykket «å trille ballen i mål» gitt bedre mening.

- Det er en stor ære å få score i Knut Torbjørns minnekamp, mener Enerly, og det stjernespekkede oppmøtet viser nettopp hvor høyt Knut Torbjørn Eggen ble holdt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder