NY JOBB: Egil Olsen måtte velge mellom Vålerenga og bettingselskapet expekt.com. Det endte med at den tidligere landslagssjefen valgte å slutte i Vålerenga. Foto: Scanpix
NY JOBB: Egil Olsen måtte velge mellom Vålerenga og bettingselskapet expekt.com. Det endte med at den tidligere landslagssjefen valgte å slutte i Vålerenga. Foto: Scanpix

Lettere å slutte etter fotballfaglig uenighet i VIF

FOTBALL

Egil Drillo Olsen er ikke enig med Petter Myhre om det fotballfaglige. Det gjorde det enklere for Drillo å hoppe av og begynne som ekspert i et bettingselskap.

Publisert: Oppdatert: 29.03.07 19:09

- Ja, det gjorde det lettere å slutte i Vålerenga. Petter står for en litt mer markeringsorientert stil i forsvar og ballbesittende i angrep, sier Drillo til VG Nett.

- Dette går ikke på person og vi har hatt mange fruktbare diskusjoner. Men også problemer i forhold til at et trenerteam bør stå for det samme overfor spillerne, legger han til.

Problematisk overfor spillerne

Drillo mener soneforsvar er det overlegent beste. I angrep er det gjennombruddshissighet, gjerne ved hjelp av langpasning, som gjelder.

- Var motsetningene så store at du hadde sluttet uansett?

- Det er to ting. Det går på det faglige samt at jeg nå fikk mulighet til å gjøre noe annet. Jeg tror jeg sier det slik, svarer den tidligere landslagstreneren som har vært analysesjef i 50 prosent stilling i Vålerenga den siste tiden.

Nå begynner Drillo i bettingselskapet expekt.com

. Der skal han anbefale en fem- og en tre-rekker i uka, og utføre noen andre oppgaver for bettingselskapet. Drillo har signert for selskapet for andre gang. Han signerte for dem for noen uker siden også,

men da ble det rabalder ettersom han - som ansatt i Vålerenga - skulle jobbe for en konkurrent av Norsk Tipping. Det statlige selskapet er er hovedsponsoren i norsk fotball.

Sterkt i retten

- Jeg trodde jeg kunne gjøre hva jeg ville i 50 prosent av tiden min, og det er mye som tyder på at jeg kunne gjort det og, sier Drillo som er rimelig sikker på at han ville stått sterkt om saken hadde havnet i retten.

- Det er ingen som kunne nektet meg å gjøre en jobb i VIF og her samtidig. Jeg ville stått sterkt, men å kjøre dette til retten ville vært meningsløst, sier Drillo.

Fortsetter i TV3

Han fortsetter i jobben som ekspertkommentator i TV3 og drar ut i Europa allerede til uka for å kommentere Champions League-kamper.

- Har du noen betenkeligheter med den nye jobben med tanke på det spilleavhengige sliter med og at du jobber for et selskap som ikke gir noe tilbake til norsk idrett?

- Jeg ser ikke store forskjeller å jobbe for Norsk Tipping og her. Det er ikke slik at de andre ikke vil gi tilbake til idretten, men de får ikke på grunn av lover og regler, sier han.

Expect.com hevder de ønsker å gi noe av overskuddet tilbake til idretten. Selskapet opplyser også at de bidrar til forskning for å fange opp spillavhengighet hos personer tidlig.

Her kan du lese mer om