RASTE ETTER STRAFFEBOM: Francisco Fonseca syntes lite om at Omar Bravo satte straffesparket over. Men Mexico er likevel videre i VM. Foto: AFP

Videre tross straffebom og rødt kort

Mexico fikk hjelp av Iran

(Portugal - Mexico 2-1) Først misset Omar Bravo straffespark. Så fikk Luis Perez rødt kort etter straffefilming. Men Mexico er videre i VM etter at Angola spilte uavgjort mot Iran.

  • Vidar Enerstvedt
  • Andreas Nyheim

LIVE:Portugal - Mexico 2-1LIVE:Iran - Angola 1-1

Mexico hadde tre poeng og fire mål å på i forhold til Angola, som møtte Iran.

Det så skummelt ut for Mexico da et redusert Portugal ledet 2-0 før 25 minutter var spilt, etter scoringer av Maniche og Simao. Men Fransisco Fonseca fikk Mexico tilbake i kampen da han reduserte til 1-2 etter en snau halvtime.

Straffebom

Et snaut kvarter ut i 2. omgang fikk Omar Bravo en alle tiders mulighet til å utligne til 2-2, men det knallharde straffesparket hans gikk over mål.

Noen minutter senere gikk Luis Perez overende i Portugal-feltet og ville ha straffe. Dommeren svarte med gult kort for filming. Og siden Perez hadde pådratt seg et gult kort tidligere i kampen også, ble han utvist.

Mexico hadde presset selv med ti spillere på banen, men klarte ikke å score. Dermed ble Portugal suveren puljevinner i gruppe D,

selv om flere stjerner hvilte i dagens kamp.

- Det var ikke en kamp som hele tiden var på høyden, men måten vi gjennomførte på var bra, sier Portugals landslagssjef Luiz Felipe Scolari, ifølge NTB.

- Vårt store problem er effektiviteten. Vi scorer ikke på sjansene våre. Selv straffesparket bommet vi på. Vi har spissene som trengs, vi utfordrer motstanderens keeper, men vi setter ikke sjansene. Akkurat det er det vanskeligste å rette på for trener, sier Mexico-trener Ricardo La Volpe.

Angola svake

Uten Angola-seier mot Iran, ville Mexico likevel gå videre. Angola så imidlertid ikke ut som de måtte ha mål mot Iran i 1. omgang. Iran var nærmest å ta ledelsen da, men etter pause kom afrikanerne mer med. Det til tross for at det faste spissparet begge ble skadet. Innbytter Flavio scoret målet etter kvarteret i 2. omgang.

Angola hadde en god periode etter dette, og øynet å vinne med flere mål.

Men et kvarter før slutt gjorde Angola en taktisk blunder. Før første gang i kampen hadde de ikke folk på stolpen på et hjørnespark, og Sohrab Bakhtiarizadeh headet innlegget i mål.

Mexico møter vinneren av gruppe C, som enten blir Argentina eller Nederland. Portugal møter laget som blir nummer to.

Argentina og Nederland gjør opp om puljeseieren i gruppe C i kampen som begynne klokken 21.00 i kveld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder