JAKTER BYRIVAL: José Mourinho og Manchester United ligger på 2. plass i Premier League, fem poeng bak ledende Manchester City etter 10 spilte kamper. Foto: Martin Rickett AP

Mourinho stilnet kritikerne: - Ro dere ned, slapp litt av

Etter kampslutt mot Tottenham hysjet Manchester United-manager José Mourinho mot kamera. Nå forklarer han han hva prøvde å si.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Ro dere ned, slapp litt av. Ikke vær så nervøse, slapp av.

Slik svarer José Mourinho på spørsmål om hva han mente da han tok sin høyre pekefinger mot munnen og hysjet mot kamera etter at seieren mot Tottenham var sikret.

Han og Manchester United har måttet tåle kritikk for å spille kjedelig fotball etter de siste målfattige oppgjørene mot Liverpool og Benfica, for så å tape 1-2 mot nyopprykkede Huddersfield.

Tallenes tale: Liverpool-keeperen berørte ballen mer enn Uniteds stjernespiss

Det ble bare ett mål i toppkampen mot Tottenham, men det kom til gjengjeld etter at Mourinho tok ut Marcus Rashford til fordel for Anthony Martial. Franskmannen ble matchvinner med sitt mål snaue ti minutter før slutt.

Etterpå gestikulerte Mourinho altså som å si «hysj, jeg vet hva jeg driver med».

Les også: Mourinho rystet av spillerintervju

Slik så det ut da Martial sendte Tottenham tilbake til London uten poeng:

– Martial spiller i samme posisjon som Marcus, men er mer komfortabel med å falle mellom leddene og ta med seg ballen i tillegg til å angripe rom. Jeg ba ham gjøre det da han kom inn, og å spille ut fra Lukaku, sier Mourinho ifølge Daily Mail.

Les også: Man. United-legende frir til to PL-klubber

– Han spilte mot tre veldig gode forsvarere, men de hadde hatt en hard kamp i 70 minutter. Kanskje var han heldig med skuddet, men han ville virkelig score. Og målet ga oss to poeng mer enn 0-0. Det var fortjent, fortsetter han.

Manchester United tok et lite grep om 2. plassen i Premier League med lørdagens seier. Ned til Tottenham er det nå tre poeng, men opp til byrival Manchester City, som slo West Brom lørdag, er det fem.

– Jeg likte prestasjonen vår, og følelsene mine angående kampen hadde vært de samme om det hadde endt uavgjort. Spillerne mine ga absolutt alt: hver ball var som den viktigste i deres karrièrer, og konsentrasjonen var veldig god, sier Mourinho.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder