MER JUBEL: Ole Gunnar Solskjær kan smile og juble for nok en seier. Borte mot Crystal Palace ble det 3–1-triumf. Foto: PHIL DUNCAN

Solskjær satte ny klubbrekord - takket spillerne

LONDON (VG) (Crystal Palace – Manchester United 1–3) Ved hjelp av to mål av den utskjelte spissen Romelu Lukaku (25) vant Manchester United på bortebane for åttende gang på rad.

Det er ny klubbrekord. Ole Gunnar Solskjær har ledet United i samtlige åtte. Det inkluderer tøffe London-turer til Chelsea, Tottenham og Arsenal, samt Crystal Palace denne kvelden (se faktaboks).

– Forklaringen er gode spillere. Vi forbereder oss godt og taktisk gjorde laget det bra. Vi var så fokuserte i dag, sier Solskjær til VG.

Han har passet på at spillerne har holdt seg på «tåhev» etter storkampene mot Chelsea, PSG, og Liverpool.

– Jeg visste at dette ville bli vanskelig på grunn av all energien slike store kamper tar. Som Manchester United-manager, med disse spillerne, går du inn for seier i alle kamper, fortsetter Solskjær til VG.

VG-spesial: Få med deg alt det siste

Crystal Palace hadde spilt seks strake kamper uten tap før Ole Gunnar Solskjærs lag kom på besøk, men rekken ble brutt til tross for at gjestene stilte uten en rekke skadde nøkkelspillere.

– En stor seier. 3-1 her er vanskelig, sier Solskjær på pressekonferansen.

les også

Solskjær knuser Mourinho

Romelu Lukaku grep muligheten med begge hender og scoret to ganger.

– To gode avslutninger, er Solskjærs dom

Ashley Young scoret Uniteds tredje. Dermed er deres norske manager fortsatt ubeseiret etter 11 seriekamper i jobben.

Se høydepunktene fra kampen her:

Endte lang tørke

United dro til London uten Jesse Lingard, Anthony Martial, Ander Herrera og Juan Mata.

– Vi har en fantastisk tropp. Alle må være klare og det var vi i dag, sier Young ifølge BBC.

Marcus Rashford tok plass på benken, fortsatt redusert på grunn av en ankelskade, og dermed fikk den lenge underpresterende og utskjelte Lukaku muligheten til å skinne som spydspiss.

Etter å ha misbrukt en eventyrlig mulighet til å score etter bare åtte minutter, da han avsluttet over mål fra noen få meter etter en corner av Luke Shaw, grep belgieren omsider muligheten etter en drøy halvtime.

les også

Dette kan forklare Solskjærs skadekrise: – Den sterkestes rett

Før kamp fullroste Lukaku sin lagkamerat Shaw og kalte ham Uniteds beste spiller denne sesongen. Det gjentok spissen etter triumfen.

Venstrebacken gjorde seg fortjent til bemerkelsen da han på imponerende vis driblet seg innover i banen og serverte Lukaku, som scoret med en perfekt plassert avslutning i lengste hjørne.

Det var stjernespissens første mål på ti kamper, det forrige kom i FA-cupkampen mot Reading den 5. januar.

1–0: Romelu Lukaku feirer målet sitt med lagkameratene. Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Dobbel

Med blod på tann holdt Lukaku det gående etter pause. Syv minutter ut i omgangen var han råsterk i feltet, holdt unna en Palace-forsvarer og banket ballen vakkert i mål med en god volley.

På dette tidspunktet så det ut til å bli en komfortabel kveld for Solskjær. Men så, litt ut av det blå, reduserte vertene.

Ashley Young klønet det til og mistet ballen til Jeffrey Schlupp, som med et godt innlegg fant Joel Ward som scoret for første gang på over tre år.

les også

Solskjær svarer på påstand om United-mytteri

Etter reduseringen tok Palace over initiativet i kampen og presset United. Da valgte Solskjær å ta grep: Ut gikk Alexis Sánchez og Diogo Dalot, inn kom Rashford og Éric Bailly, og laget gikk over i en 5–3–2-formasjon.

– Vi svarte fantastisk på 1-2-målet, sier Solskjær.

Mot slutten måtte vertene ofre mer i angrep, og da dukket kontringsmulighetene opp for United, som økte til 3–1 ved Ashley Young.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder