KLAR FOR REAL: Thibaut Courtois. Foto: DAVID KLEIN / X06540

Bekreftet: Courtois klar for Real Madrid

Ryktene har svirret de siste ukene, og onsdag kveld ble det endelig bekreftet: Thibaut Courtois er klar for Real Madrid.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Dermed blir den belgiske landslagsmålvakten den tredje større signeringen for hovedstadsklubben fra Spania dette vinduet, etter Vinicius Junior (18-åring signert fra Flamengo for 45 millioner euro) og Alvaro Odriozola (22-åring signert fra Real Sociedad for 30 millioner euro). Prisen skal ligge på rundt 320 millioner kroner, drøye 500 millioner mindre enn overgangen til Kepa Arrizabalaga. Han ble tidligere i dag verdens dyreste keeper da han ble klar for Chelsea.

– Chelsea og Real Madrid har i kveld blitt enige om en permanent overgang for Thibaut Courtois, skriver Chelsea på sine hjemmesider.

Courtois har skrevet under på en seksårsavtale med de regjerende Champions League-mesterne, og skal bli signert torsdag 13.00 på Santiago Bernabeu, etter den medisinske testen. Han forlater dermed Chelsea etter syv år, to Premier League-titler, samt en FA Cup-tittel og en ligacuptittel.

Mye kaos rundt målvakten

Det har vært mye kaos rundt Courtois den siste tiden: Tidligere denne uken skulket han to treninger for å tvinge gjennom en overgang til nettopp Real Madrid.

les også

Chelsea i fare for stjerneflukt

– Dette er en viktig avgjørelse for ham, siden han har lyst til å være nær familien sin. Det er lagt inn et bud som Chelsea kan akseptere, uttalte agent Christophe Henrotay forrige uke, og viste til at begge barna til målvakten fortsatt bor i Madrid.

- Jeg elsker å bo i London. Madrid og London er store byer. Den eneste forskjellen er at i barna mine bor i Madrid. Jeg skulle likt å være nærmere dem, var noe av det Courtois sa, ifølge den spanske avisen Sport, før VM tidligere denne sommeren.

I motsatt ende går den kroatiske midtbanespilleren Mateo Kovacic på et sesonglangt lån til Chelsea. Kovacic kom fra Inter til Real i 2015, men har slitt med å spille seg til fast plass under Zinedine Zidane. Kovacic fikk minutter i hver eneste VM-kamp for Kroatia, bortsett fra semifinalen og finalen.

VG kommer tilbake med mer!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder