«Kobraen» slo til

(Romania - Colombia 1-0) Det skal litt til å leve opp til økenavnet «Kobra», men Romanias nye stjernespiss, Adrian Ilie (24), synes ikke å være plaget av det.

ARTIKKELEN ER OVER 21 ÅR GAMMEL

Minuttet før pausesignalet gikk på Stade Gerland i Lyon i går, slo han til som slangen han er oppkalt etter.

En delikat pasning fra veteranen Gheorghe Hagi fant veien til Ilie, som elegant fintet bort Maurizio Serna og lobbet ballen iskaldt over Colombias keeper.

Ilies scoring kom som resultat av et rumensk overtak i 1. omgang. Etter pause var han ganske alene om å true Colombias mål.

Glimrende sesong

Adrian spiller for tiden i Valencia og har hatt et glimrende sesong etter overgangen fra tyrkiske Galatasaray, hvor han spilte sammen med Hagi og stopperen Iulian Filipescu.

I rumenske Steaua Bucuresti var han offensiv midtbanespiller med sans for å gå rett på mål. I landslaget er han blitt brukt som ren spiss og var sterkt delaktig i at Romania gikk gjennom sin kvalifiseringspulje uten å avgi et eneste poeng.

Nå har han gitt Romania en pangstart i VM.

Colombia var en skuffelse - især i 1. omgang da laget overlot hele initiativet til motstanderen. Etter pause viste «Tino» Asprilla og Adolfo Valencia glimtvis hva laget har å by på.

Men kampen viste at de to superveteranene Gheorghe Hagi for Romania og Carlos Valderrama fra Colombia åpenbart har passert toppen, selv om førstnevnte fortsatt besitter et av fotballens mest følsomme venstreben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder