Marcus Pedersen gjorde comeback – fikk løpetrening etter kampslutt

VALLE (VG) (Vålerenga - Strømsgodset 1–1) Etter nesten fem måneder på sidelinjen fikk Marcus Pedersen sine første minutter for året. Men mens resten av laget gikk i garderoben etter kampslutt, fikk Pedersen beskjed om å løpe intervaller.

– Han var veldig fornøyd, men så måtte han løpe litt etter kampslutt. Og da var han sliten, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til VG.

Hovedpersonen tar det hele med et smil.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det trenger jeg, så det må jeg regne med, sier Marcus Pedersen til VG.

Det var i høstkampen mot Sandefjord at spissprofilen pådro seg en stygg skulderskade. 146 dager senere var han på banen da Jonathan Parr utlignet på overtid for Strømsgodset.

– Det var akkurat nok til å kjenne litt på det. Jeg hadde i hvert fall hodet litt med meg, så nå gjelder det å spisse formen fremover, sier Pedersen.

Et kvarter før slutt erstattet han høstens store formspiller, Mustafa Abdellaoue. Men selv om det bare ble femten minutter i kampen, fikk 28-åringen løpt fra seg likevel.

– Han var helt utslitt. Det er derfor han bare spiller et kvarter, fordi han er ikke i fysisk god nok form. Den skaden han har hatt er helt ufarlig, men nå gjelder det å få fysikken opp, sier Ingebretsen.

– Da blir det ekstra løpetrening på han, og det må han finne seg, legger han til.

Før det hadde Vålerenga startet best og tok ledelsen da spissen Matti Vilhjalmsson var sterk i lufta og headet ned til Bård Finne. Bergenseren med ti seriemål i fjor viste nok en gang målteft og hamret ballen utagbart i nettet.

– Det var som jeg håpet, og et hakk opp fra tidligere kamper, sier Vålerenga-trener Ronny Deila til VG.

– I den førsteomgangen er det veldig mye av det jeg liker å se. Vi har høy intensitet, er fremoverrettet og får frem backer. Vi er farlige og veldig solide bakover. Det var et godt Vålerenga-lag, konkluderer Deila.

Vålerenga burde ha scoret flere, men etter å ha sløst med sjansene, straffet Jonathan Parr de blå på overtid. Amahl Pellegrino dempet et innlegg, Parr overtok ballen uten å spørre og skrudde ballen i lengste hjørne bak Vålerengas unge keeper Kristoffer Klaesson.

1–1-goalen var ikke det eneste Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen hadde å glede seg over.

Først kom den tidligere Aston Villa-spilleren Yacouba Sylla inn til sine første minutter i Godset-trøya, før Pedersen fikk sitt etterlengtede comeback.

– Jeg har faktisk kommet tilbake kjappere enn jeg trodde, så det var et stort pluss, sier han.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder