Ulykksalig straffedrama for Arsenal mot Tottenham

(Tottenham - Arsenal 1-1) Arsenal mistet ledelsen etter et tvilsomt straffespark, så misset Pierre-Emerick Aubameyang straffe på overtid.

Etter å ha gått lett i bakken inne i feltet fikk Arsenal-toppscoreren muligheten til å avgjøre på overtid, men Hugo Lloris reddet straffesparket.

Rett før var det Tottenhams toppscorer som var i sentrum på samme måte.

les også

Solskjær satte ny klubbrekord - takket spillerne

Det var ingen tvil om at Shkodran Mustafi dyttet Harry Kane uregelmessig innenfor 16-meteren, men reprisen viste også at spissen var i offside. Kommentatorparet Alsaker/Hangeland hos TV 2 konkluderte med at det aldri burde vært straffe, mens kollega Jesper Mathisen er av en annen oppfatning.

– Nei, det er ikke offside når han blir tatt før han faktisk er nær ballen. At han er i offside når ballen er på vei inn har ingenting å si. Godt dømt av dommer, skriver Mathisen på Twitter.

– Slik avgjørelser jevner seg ut over sesongen. I dag hadde vi noen som gikk mot oss, og noen for, sa Kane til BT Sports.

– Alt skjedde så fort. Jeg forsvarer alltid medspilleren min, men respekterer dommeren, sier Lloris.

– Kampen var litt galskap, legger den franske Tottenham-keeperen til.

– Det er vanskelig for dommerne, jeg forstår det. Man har tid til å analysere på TV, heldigvis kommer VAR som kan hjelpe dommerne, sa Emery ifølge BBC.

Kane brydde seg ikke - han banket inn 1–1 fra straffemerket, etter at Aaron Ramsey hadde sendt Arsenal i ledelsen før pause. Dette var forøvrig Tottenhams første uavgjort-resultat.

Kanes niende mål mot Arsenal. Dermed er han den mestscorende spilleren i Nord London-derbyet i Premier League.

Emery slaktet før kamp

Arsenal-manager Unai Emery valgte å benke toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang, samt suksesskjøpet Lucas Torreira, som scoret og var banens beste i det motsatte oppgjøret på Emirates. På benken satt også stjernespiller Mesut Özil.

les også

Slår Mourinho i alt: Slik har Solskjær forvandlet United-forsvaret

Det skapte reaksjoner. Rio Ferdinand meldte blant annet på BT Sports at Arsenal-manageren ga Tottenham en fordel, og svekket sitt eget lag.

Men på banen lyktes det, og Arsenal ledet 1–0 etter en god 1. omgang, hvor de vekslet mellom å presse veldig høyt, og ligge lavt.

Etter hvilen kom alle tre inn. Både Aubameyang og Torreira ble involverte. Aubameyang med å misse straffe, Torreira med å få direkte rødt kort for en grisetakling på overtid.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool17161042142849
2Leicester City17123240112939
3Manchester City17112447192835
4Chelsea179263125629
5Tottenham Hotspur177553224826
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder