MÅLMASKINER: Mohamed Salah og Lionel Messi. Foto: REUTERS / REUTERS

Salah om Messi-sammenligningen: - Helt åpenbart en god ting

Mohamed Salah(25) har tatt Premier League med så mye storm at egypteren sammenlignes med fem ganger Gullballen-vinner Lionel Messi (30).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

• Her er lørdagens oddstips

– Det er helt åpenbart en god ting å bli sammenlignet med en så fantastisk spiller som Messi, som har vært på toppen i mange år. Men sammenligningen kan bare gjøres på antall mål vi har scoret (denne sesongen).

Slik er Liverpools Mohamed Salahs syn på at han blir sammenlignet med den argentinske Barcelona-playmakeren.

les også

Mener Eriksen er minst like god som Modric og Kroos

Da Salah dunket inn fire mot Watford, ble han samtidig toppscorer i Premier League. Med hans nærmeste konkurrenter om toppscorertittelen, Harry Kane (24 mål) og Sergio Agüero (21 mål), ute med skade virker det sannsynlig at egypteren blir PL-toppscorer, og det i debutsesongen.

Han står med 28 fulltreffere på 30 ligakamper. Totalt har han scoret 36 på 40.

Også Lionel Messi er toppscorer i sin liga. På 28 kamper har han funnet nettmaskene 25 ganger, og totalt står han med 35 mål på 43 Barca-kamper i år.

les også

Salah på vei mot Premier League-rekord

– Alle sammenligningene med Messi kommer på grunn av hans lave tyngdepunkt og måten ballen ser ut til å sitte som limt til foten hans. Men Messi har åpenbart prestert over en lengre tid på det høyeste nivået, sier tidligere Liverpool-kaptein Phil Thompson ifølge Liverpool Echo.

Han kommer samtidig med en advarsel.

les også

Mener Alexis Sánchez er skyld i Pogba-nedturen: - I ferd med å bli et problem

– Vi har alle hyllet Salah, men storhet er noe som kommer over flere sesonger. Kanskje blir det vanskeligere for ham neste sesong ettersom forsvarere lærer ham å kjenne. Det er en hel haug av spillere som har lidd av «andre sesong»-syndromet, så det blir interessant å se om han klarer å fortsette, sier Thompson, som lovpriser Salahs debutsesong som «den beste debutsesongen noensinne av en angriper» for Liverpool.

VGs tips: Liverpool-seier.

Vi tror Liverpool fortsetter sin gode form, men at dettte oppgjøret kanskje ikke blir like så enkelt som mot Watford sist (5–0). Borteoddsen i et vanlig HUB-spill står til magre 1,43 - som seg hør og bør når det er Liverpool det dreier seg om.

En noe mer attraktiv spillvariant er at Mohamed Salah scorer mål til 1,70 i odds. Spillestopp er kl. 13.25, og TV2 Sport Premium har senderettighetene.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder