Mål nummer 350 under Ingebrigtsen sikret ny seier – Glimt følte seg snytt

BODØ (VG) (Bodø/Glimt – Rosenborg 0–1) Alexander Søderlund (30) fikk sjansen fra start for andre kamp på rad – og scoret kampens eneste mål mot Bodø/Glimt.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Headingen til RBK-spissen på Vegar Eggen Hedenstads presise corner på første stolpe var samtidig Rosenborg-scoring nummer 350 i serie, cup og europacup etter at Kåre Ingebrigtsen overtok som trener i juli 2014 (163 kamper).

Det ble altså kampens eneste, men nesten hele Aspmyra, 11 gulkledde og Glimt-benken skrek seg forgjeves hese etter straffespark på overtid.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

VG Live: Fyldig referat fra kampen her!

– Soleklart straffespark

Dommer Trygve Kjensli blåste aldri da innbytter Geir André Herrem gikk i bakken på et gjennomspill der Rosenborg-stopper Even Hovland var borti ankelen på Glimt-spilleren fra Jæren.

– Soleklart straffespark, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen – og hadde støtte av Eurosport-ekspert Kjetil Rekdal under direktesendingen.

– Det er irriterende. Dommeren må ta sin avgjørelse der og da, det kan være vanskelig å se, men det er helt unaturlig at han (Herrem) skal legge seg ned alene med keeper tre meter fra mål, sier Knutsen til VG.

– Den eneste grunnen til ikke få scoret der, er å bli tatt, sier Geir André Herrem.

– Spørsmålet mitt var om Hovland var på mann, ball eller begge deler. Det var veldig vanskelig, sier dommer Trygve Kjensli til VG sent mandag kveld.

Slik vurderte Nesodden-dommeren situasjonen etter 92 minutter og 18 sekunder:

– Fra min posisjon ser det ut som Hovland tar ballen og takler ballen tilbake til keeper. Nå har jeg sett den i mange ganger i repriser, det kan være han tar både mann og ball, det er vanskelig å se, også på tv. Selv kameraer bak mål gir ikke fasitsvar. For meg må situasjonen være mer åpenbar for å blåse, sier Kjensli.

Beholdt Bendtner på kant

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen gjentok suksessgrepet fra 4–0-seieren mot Molde sist og plasserte Nicklas Bendtner på ving og hardtarbeidende Alexander Søderlund som midtspiss.

Det betalte seg halvveis om ikke annet; Søderlund ble matchvinner, mens Bendtner hadde en anonym kamp på kanten.

– Det blir annerledes og en helt annen kamp. Glimt legger seg langt bak og skal stenge av alle rom. En vanskelig kamp, der vi har for dårlig tempo på ballen og klarer ikke bryte gjennom, oppsummerer Kåre Ingebrigtsen.

les også

Ble kalt dårligst i Eliteserien: – Måtte le litt av den

Målløst til pause

Mens Rosenborg slet med å finne seg selv i store deler av kampen, var Bodø/Glimt omtrent sånn de alltid har vært; det er 4–3–3, tempo og overganger, bakromspasninger på kant og en som heter Berg på indreløperplass.

Men scoringene uteblir for denne Bodø/Glimt-utgaven; totalt skapte faktisk de gule flest målsjanser (7–5), men laget sliter med å omsette dem. I 2. omgang – etter Søderlunds mål – ville og prøvde Bodø/Glimt klart mest. Både Kristian Fardahl Opseth, Amor Layouni og spesielt Ulrik Saltnes hadde mulighet til å utligne i en god Glimt-periode.

Det er kanskje ikke tilfeldig at Bodø/Glimt – for første gang i sine 23 sesonger i toppserien – står med fire strake kamper uten scoring.

Mens Rosenborg sikret sesongens første borteseier, også den første på kunstgress siden 3–0-triumfen over Tromsø i oktober i fjor, etter å ha mislyktes i å vinne på plast både i Ålesund, Skien (to ganger) og Sarpsborg.

– Det er ingen topprestasjon, men det er deilig å vinne på sånne dager. Vi har mye muligheter til å straffe dem utover i 2. omgang, men gjør mye gale valg. Jeg har ikke vunnet borte mot Bodø/Glimt siden junior-NM med KIL/Hemne i 2006, så det er vanskelig å komme hit, påpeker Pål André Helland (28) med et smil.

Sjanser begge veier

Han forsøkte seg både med en høyrebensvolley og en klassisk Helland-curler med venstre i 1. omgang, men traff bare Glimt-keeper Popovic og til side for mål. Trønderne var for øvrig heldige som ikke hadde 0–1 i baken til pause: En sjelden svak involvering av stopper Tore Reginiussen ble snappet opp av Kristian Fardal Opseth.

Glimt-toppscoreren satte opp rekkekamerat Amor Layouni som skjøt (dårlig) i stedet for å trille til bedre plasserte Vegard Moberg på bakre stolpe. RBK-innbytter Marius Lundemo stoppet forsøket, og returen blåste Ulrik Saltnes over mål.

Så tok altså Rosenborg ledelsen rett etter pause – og beholdt den ut kampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder