Lesbe-landslaget!

De har spilt 669 A-landskamper til sammen. Vunnet både EM- og VM-gull. I november tar Kine Hellebust med noen av de største norske kvinnelige fotballprofilene til Sydney for å vinne gull i homolekene.

ARTIKKELEN ER OVER 17 ÅR GAMMEL

- Er det fordi du er homofil du støtter fotballprosjektet? spør Blikk Kine Hellebust.

- Egentlig ikke. Men jeg har alltid vært lagspiller, svarer den populære artisten.

Lagets spillende trener, Kari Nielsen (42), er ikke det minste betenkt over å stå frem som lesbisk:

Gleder seg

- Jeg gleder meg som bare det til turen. Det er jo slik jeg er, sier Kari Nielsen - 24 år etter at hun scoret vårt første landslagsmål i 1978.

I november reiser Kari Nielsen til Gay Games i Sydney sammen med sine tidligere landslagskolleger Gunn Nyborg, Tone Haugen, Linda Medalen, Reidun Seth, Ranveig Karlsen og Lisbeth Karlseng. Birthe Hegstad er med som lagleder. Nå forteller de om det nye fotballeventyret i et av verdens største idrettsarrangementer (14 000 deltagere).

- Vi skal bli de beste fotball-lesbene i verden. Det er liksom poenget med det hele, sier Gunn Nyborg - kvinnen som har kommet i Guinness rekordbok etter å ha spilt hele 110 landskamper på rad.

I 1995 var Tone Haugen (37) med på å spille Norge frem til VM-gull i Stockholm. Nå trår hun til igjen.

- I ungdommen var jeg i villrede om hvem jeg var. Nå vet jeg hvem jeg er, og har et helt avslappet forhold til min seksuelle legning. Jeg føler meg akseptert som den jeg er. Derfor synes jeg det er helt greit å stå frem, sier Tone Haugen.

Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo berømmer jentenes mot.

Bryter barrierer

- Linda Medalen var med på å bryte en barriere da hun stod frem og fortalte om seg selv under fotball-VM i 1999. Da støttet jeg henne veldig. Nå er det blitt langt mer akseptert, sier Per-Mathias Høgmo.

Blikks ansvarlige redaktør Christian Bjørnæs roser fotballjentene:

- Det er veldig spesielt og gledelig at jentene gjør det så stort. Her har vi et landslag av lesbiske fotballspillere som kan vinne et nytt fotballgull. En viktig barriere er brutt, sier han.

Kari Nielsen trener i dag Liungen. Hun ler av alle gamle fordommer:

- I sin tid gikk det rykter om at foreldre kviet seg for å sende døtrene sine til fotballbanen på grunn av alle lesbene. Heldigvis er ikke det lenger noe tema. Det finnes ingen smittefare. Det er heller ikke noe tema, sier Kari Nielsen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder