Supporterbråk på Nadderud: - De trenger ikke være ekle opp i trynet vårt

BEKKESTUA (VG) Bildene etter at Strømsgodset sikret plassen på overtid i Eliteserien, viste en jublende Marcus Pedersen midt inne i bråket mellom supportere fra Strømsgodset og Stabæk.

Med 2–2-scoringen på overtid sørget Mustafa Abdellaoue for at Strømsgodset holdt plassen, mens Stabæk må spille kvalifisering.

I gledesrus stormet Strømsgodset-supporterne banen. Stabæk-spiller Ohi Omoijuanfo var ikke fornøyd med oppførselen fra bortesupporterne.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– De holdt seg og skal få lov til å være glade og feire, men de trenger ikke være ekle opp i trynet vårt. Det gjorde de med flere spillere, sa en skuffet Ohi om Godset-supporterne til Eurosport etter kampslutt.

PROVOSERT: Ohi ble provosert av feirende Godset-supportere etter kampen. Foto: Tore Kristiansen

Mange Stabæk-supportere tok seg også inn på banen, og det oppsto bråk mellom supportergruppene på Nadderud-gresset. Vakter og politi måtte jobbe hardt for å skille de to gruppene, og man kunne se en supporter angripe en annen.

les også

Start og Rekdal rykket ned - Godset sikret plassen på overtid

Midt oppi bildene som gikk på Eurosport, som du kan se i videovinduet over, dukket Strømsgodset-spiller Marcus Pedersen opp. Spissen er skadet og så kampen sammen med bortesupporterne på Nadderud. Han ble filmet på banen mens hans jublet foran åpenbart sinna Stabæk-supportere, av bildene ser det ut til at Pedersen får tilsnakk av en vakt, som fortsetter å følge etter en jublende Pedersen som hopper unna vakten.

– Jeg har ikke oversikt over hva som skjedde etter kampen. Det var en spontan glede etter et vanvittig drama og følelsene er utrolig sterke. Hvorfor supporterne kom ut på banen vet ikke jeg, sier sportssjef i Strømsgodset Jostein Flo til VG.

les også

Smárason usikker på LSK-fremtid, Kippe får ny kontrakt og Mathew blir solgt

Han vil ikke kommentere TV-bildene som viste Pedersen blant Godset-supporterne.

– Nei, det får vi eventuelt evaluere som klubb.

Marcus Pedersen har ikke besvart VGs henvendelser lørdag kveld.

Til Dagbladet har operasjonsleder Marianne Heidenstrøm at ingen ble skadet eller pågrepet.

Sportssjef i Stabæk, Inge André Olsen sier han hadde gått i garderoben og ikke fikk med seg supporterbråket.

– Marcus har vært skadet og det klødde vel i bena og han hadde lyst å spille. Det er gledens rus og han føler vel seg som en stor del av Godset-laget og ville feire med kompisene, sier Olsen.

les også

Superreserven ble helten etter drama på Nadderud: – Det har vært tøft

– Men du blir ikke provosert?

- Nei, nei, nei. Hadde vi klart å holde hele veien inn hadde nok vi gjort det samme. Fotball er full av følelser og ting snur i løpet av et sekund Jeg synes Marcus viser ekte gledesrus, og det skjønner jeg med den dramatikken som var på overtid og Godset reddet plassen, avslutter Stabæk-sjefen til VG.

– Det er aldri hyggelig at noen velger å løpe ut på banen på den måten. Men vi var forberedt på det og jobbet godt med begge klubbene. Det vasr et av scenariene vi har vært innom og fryktet kunne skje, sier arrangement- og sikkerhetsansvarlig Kjetil Ekeli til VG.

Han forteller at de registrerte at Pedersen var blant supporterne.

– Ja, vi har registret det på videoovervåkning og i media og i forhold til de vaktene som har meldt det tilbake. Han sto med Godset-fansen hele kampen, så vi hadde det under oppsyn.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24165354233153
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd24136538281045
4Rosenborg2411763729840
5Viking2410774133837
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder