I TRONDHEIM: Tromsø-trener Simo Valakari hilser her på Kåre Ingebrigtsen i juli på Lerkendal. Siden har Ingebrigtsen fått sparken og Valakari kobles til trenerjobben neste sesong. Foto: Wold, Ole Martin / NTB scanpix

Uenige om Simo Valakari passer i Rosenborg

Tidligere cupvinner Jo Nymo Matland anbefaler Tromsøs Simo Valakari som ny Rosenborg-trener. Klubblegenden Bent Skammelsrud er ikke like positiv.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Hadde jeg vært styreleder i Rosenborg ville jeg gjort alt jeg kunne for å hente Valakari. Det han får til med Tromsø på sitt beste ville passet veldig godt i RBK, sier Tromsø-gutt Matland til VG.

Den nåværende Brattvåg-spilleren ble cupmester med Aalesund i 2011 og har over hundre kamper i Eliteserien. Matland har fulgt Valakari tett og hatt flere samtaler med finnen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Derfor anbefales Valakari av Matland i Twitter-diskusjon med Adressas fotballskribent Kai Bardal.

les også

Hoftun om påstander i Eggen-boken: – Skuffende at jeg ikke ble kontaktet

– Skiller seg ut

Foreløpig leder Rini Coolen Rosenborg ut sesongen, men hvem som trener trønderne neste år er usikkert.

Etter det VG vet, består kandidatlisten til Rosenborg av mellom fem og 10 navn i dag. Ingenting er ennå bestemt, men etter det VG erfarer står Rini Coolen ganske høyt på listen over kandidater til å trene Rosenborg også neste sesong.

– Jeg tror Rosenborg jakter et enda større navn, men av trenere i Norge skiller han seg mest ut. Evnen hans til å samle laget til å tro på hans ideer er imponerende, sier Bardal, assisterende landslagstrener i futsal, til VG.

Sjekk Levi-showet:

Spillestil

Mange lar seg begeistre over Valakaris spillende stil i 3–5–2, men ville det fungert for et Rosenborg hvor det kreves titler?

– Overhodet ikke noe fare. Jeg tror absolutt det ville blitt bra. Spillestilen hans vil fungere bare enda bedre med flinkere spillere. Spillestilen gjør også at enkeltspillere utvikler seg, sier Matland og legger til at Valakari kan flere formasjoner enn 3–5–2.

2011: Jo Nymo Matland kysser kongepokalen etter å ha mottatt pokal og gratulasjoner etter seier 2-1 over Brann i søndagens cupfinale på Ullevaal Stadion. NM-finalen 2011. Fra.v. Christian Myklebust, Matland, Kjell Rune Sellin og Sten Grytebust. Foto: Åserud, Lise / Scanpix

– Det er jeg egentlig ikke redd for. Hvis han har klart å få det til i Tromsø, et lag uten særlig gode ballspillere, bør det bare løftes ytterligere i RBK, svarer Bardal på spørsmålet.

les også

Ola By Rise sa nei til Eggen: – Jeg måtte tape

Skeptisk Skammelsrud

Like overbevist er ikke Bent Skammelsrud, en av Rosenborgs viktigste spillere i glansperioden på 90-tallet.

– Jeg synes ikke Valakaris kandidatur er noe bedre enn andre trenere her i Norge. Han er ikke den første jeg tenker på. Han har gjort det greit med Tromsø, men de er ikke i toppen og resultatene varierer, sier Skammelsrud.

På plass før 1. desember

Rosenborg vil ha ny trener på plass før 1. desember. Stig Inge Bjørnebye, Rune Bratseth, Fredrik Winsnes og Trond Alstad skal finne den nye sjefen, skriver Adresseavisen.

– RBK har muskler til å hente ett større navn enn Valakari. De ser nok litt større på det. Og de vet at de har økonomi til å strekke seg lenger, sier Skammelsrud.

les også

Slik taklet Nils Arne Eggen sin personlige katastrofe

Bardal skjønner at folk spør om Valakaris navn er «stort» nok til å ta over Rosenborg.

– Jobben i RBK er spesiell i så måte. Men han er humørfylt og trygg på sine ideer. Jeg tror han ville gjort Lerkendal-tribunene fornøyde, sier Bardal.

Klæbo fryktet at dette skulle gå galt:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder