SE PÅ MEG: Pierre-Emile Højbjerg blir hyllet av lagkameratene Cédric Soares og Mario Lemina etter å ha banket inn 1–0 på hjemmebane. Foto: PAUL CHILDS / X03809

Southampton rotet bort seieren – Brighton-scoring på overtid

(Southampton – Brighton 2–2) Southampton ledet – og hadde seieren – trodde de fleste. Men Glenn Murray ville det annerledes og reddet ett poeng for Brighton på overtidsstraffe.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Takket være et drømmetreff av Pierre-Emile Højbjerg, og en straffescoring av Danny Ings lå det an til første hjemmeseier siden april for Southampton.

Og det hadde ikke vært noe å si på om Mohammed «Moi» Elyounoussi også hadde scoret. Moi fikk en kjempesjanse midtveis i 1. omgang. Men headingen styrte han utenfor i sin femte kamp i Premier League etter overgangen fra sveitsiske Basel i sommer.

Etter 75 spilte minutter ble han byttet ut. Litt merkelig. Moi var toneangivende. God på dødball, og flink i duellspillet.

les også

Avslører veddemål med Salah: – Gir meg halve Egypt

Men danske Højbjerg – vraket av Åge Hareide i den danske VM-troppen – sørget for at selvtilliten tok laget til manager Mark Hughes med et kanonskudd fra 32 meter ifølge Sky Sports. Det skulle liksom ta livet av en marerittaktige hjemmestatistikk på St Mary’s.

Se målet her:

Southampton har ikke vunnet hjemme siden april (2–1 over Bournemouth). Det kunne bli andre på rad i Premier League (første gang siden januar 2017). Og det så lovende ut da Danny Ings scoret sitt tredje på fem ligamatcher.

les også

King-mål i høydramatisk 2–2-kamp: Everton-stopper trengte oksygentilførsel

Ings ble lagt i bakken. Men det var ikke snakk om å overlate straffesjansen til noe andre. Nå er han ett mål foran Liverpools målmaskin Mohamed Salah så langt i sesongen.

Manager Mark Hughes tok plass på benken etter 2–0. Men han spratt opp to minutter etterpå da Shane Duffy reduserte for Brighton på en heading fra kloss hold.

les også

Moi Elyounoussi: – Fikk beskjed om at jeg ikke var god nok

Pluss content

At Hughes så stresset ut er ikke rart. Southampton er det laget i Premier League som er dårligst til å holde ledelsen. Nå sprakk de igjen. I sluttminuttene så klart. Litt typisk at det var Glenn Murray som gjorde det for Brighton. Nå har han fem scoringer på de seks siste kampene mot nettopp Southampton.

Og én ting til: Southampton liker åpenbart ikke mandagskamper i den engelske toppdivisjonen. Av 11 mandagsmatcher har de tapt syv og fire har endt uavgjort.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder