Endelig tør Ranheim å snakke om medaljer og europacup

RANHEIM (VG) (Ranheim-Kristiansund 2–1) Ranheim hadde ikke hatt ett eneste skudd på mål. Så kom Michael Karlsen (28) inn fra benken for å gjøre det han er aller best på: score på straffe.

  • Erik Eikebrokk
Publisert:

Ranheim hadde ikke vunnet på hjemmebane siden 1. juli-kampen mot Start. Det gikk ikke mot seier i kampen mot Kristiansund heller, ikke før Michael Karlsen entret matta.

Med to straffescoringer på fem minutter sørget straffekongen for Ranheims andre seier på de siste ni kampene. Avstanden oppover på tabellen er ikke lengre enn at overraskelseslaget tør å snakke om medaljer og europacup.

– Ja, hvorfor ikke, vi har lyst til å være der vi er. Vi slo KBK i dag, som er i god form, og vi kan slå alle. Fortsetter vi sånn, så skal vi ta flere poeng i høst, men vi ønsker å være der vi er på tabellen, sier matchvinner Michael Karlsen, til VG.

– Det er mer en morsomhet, og det er ikke noe fokus vi har hatt. Men når vi ligger der vi ligger så har vi ikke lyst til å havne lenger bak. Vi har lyst til å havne på øvre halvdel og vel så det. Det er kort vei opp, og kort vei ned.

– Kan ta mange poeng

Ranheim-trener Svein Maalen er ikke like opptatt av å snakke om store drømmer.

– Fokuserer vi på det, så går det galt. Vi vet at vi kan ta mange poeng fremover, og det kan gi oss en kjempespennende høst. Vi skal spille om trepoengere hele tiden, så får vi se hvor vi havner i høst, sier Maalen, til VG.

Ranheim vant på hjemmebane for første gang siden de la nytt kunstgressdekke i sommerferien. Seieren var dessuten bare lagets andre siden 1. juli.

– Vi har ikke fokusert et sekund på noen kunstgressforbannelse. Vi mener det er andre ting som er årsaken til at vi ikke har tatt så mange trepoengere hjemme på det nye kunstgresset, sier Maalen.

VG Live Ranheim-Kristiansund minutt for minutt

Coly-scoring

Det var Kristiansund som kom best i gang i regnværet på Extra arena. Trener Christian Michelsen hadde lagt en slu plan i å hindre hjemmelaget i å spille seg ut bakfra, og det gikk lang tid før hjemmelaget var i nærheten av å skape sjanser.

– Vi er stort sett alltid godt forberedt i denne divisjonen, det må vi være. Lagene kjenner hverandre godt, og vi har spilt mye mot hverandre, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen, til VG.

I stedet var det bortelaget som utnyttet seg av et lite spillemessige overtak. Midtbaneeleganten Amidou Diop fikk skyte fra tjue meter, men skuddet var ikke spesielt elegant. I stedet spratt ballen til høyre, der høyreback Aliou Coly fikk godt treff på halv volley. Ballen gikk via Aslak Fonn Witry, og i mål.

Straffespark

Ranheim gikk tøffere ut i andre omgang, og gikk mer direkte i angrep. Men det var ikke før nevnte Karlsen kom inn for Mats Lillebo at det ble fart på sakene.

Sondre Sørløkk, som ble stadig bedre utover i kampen, løp inn i boksen og fikk skutt fra skrått hold. Ballen gikk stang ut, men dommer Tom Harald Hagen blåste straffespark for forseelsen i forkant.

Kristiansund-spillerne protesterte høylydt, men avgjørelsen ble stående.

Karlsen banket ballen til høyre for keeper Sean McDermott.

Straffebom

Fem minutter senere fikk Karlsen muligheten igjen. Nok en gang var det Sørløkk som ble felt, men denne gangen så straffesparket veldig billig ut.

Karlsen fulgte samme oppskrift, dermed 2–1.

Fem minutter før slutt kunne Karlsen fullført hattricket av straffespark, men denne gangen reddet McDermott.

To straffescoringer av tre mulige var likevel nok til å vinne det som var en spillemessig svak fotballkamp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder