BLIR BRANN-SPISS: Henrik Kjelsrud Johansen går fra Vålerenga til Brann.
BLIR BRANN-SPISS: Henrik Kjelsrud Johansen går fra Vålerenga til Brann. Foto: Hagen, Fredrik / NTB scanpix

Brann henter Vålerenga-spiss

FOTBALL

Henrik Kjelsrud Johansen (24) er Branns nye spiss.

Publisert: Oppdatert: 28.02.18 22:38

VG skrev onsdag ettermiddag at Brann og Vålerenga hadde kommet til enighet om en overgang for den hardtarbeidende spissen. Nå bekrefter bergensklubben at spilleren har signert en toårskontrakt.

Etter det VG kjenner til, ligger overgangssummen på rundt 500.000 kroner.

– Med Kjelsrud Johansen på plass har vi god dekning på alle plasser og kan trygt starte sesongen, mener sportssjef Rune Soltvedt i Brann.

– Vi er veldig fornøyd med det Henrik har gjort for oss, spesielt bidragene i fjor høst. Han har vært en flott person å ha i gruppa, og vi ønsker han all mulig lykke til i Brann. Dette ble en fin avtale for alle parter, sier sportslig leder Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga.

Brann har vært på jakt etter en ny spiss i hele vinter, og spesielt etter at de solgte Torgeir Børven til Odd forrige uke.

Nå har de funnet sin mann i spilleren som scoret tre mål og slo fire målgivende pasninger på 22 kamper for Vålerenga i Eliteserien forrige sesong.

Han vil nå utfordre Steffen Lie Skålevik, som scoret ti seriemål på utlån i Start i Obos-ligaen i fjor høst, om spissplassen på Lars Arne Nilsens lag.

Ettersom de allerede har for mange utenlandske spillere i troppen, har Brann vært nødt til å se etter en spiss som er norskutviklet. Tidligere har de vært på jakt etter Alexander Søderlund og Daniel Chima Chukwu, men de endte i henholdsvis Rosenborg og Molde.

Vålerenga har signert to spisser denne vinteren: Sam Johnson (24) fra kinesiske Wuhan Zall og Peter Godly Michael (19) fra Nigeria.

Her kan du lese mer om