HEIA TUFTE! F.v Silje Wadel (1å Tufte i Valhall lørdag. Foto: Christine Jensen

Ekte Tufte-fans så heltene live

(VG Nett) Med stort banner og Tufte-skjerf tok de tre venninnene Silje, Stine og Mari turen helt fra Tønsberg for se sine helter i Tufte møte Vålerenga.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

- Ja, vi er ekte Tufte-fans, sier de tre venninnene til VG Nett. De kom til Valhall to timer før kampen startet for å sikre seg god plass. Og det fikk de. De var bare meter unna da Sjur Marius scoret Tuftes første mål.
Jentene håpet på forhånd at Tufte skulle slippe inn mindre enn de gjorde i sin første kamp - ti mål. Men så greit var det ikke. Selv om Vålerenga spilte med åtte mann i første omgang og syv i andre, var det ikke noe problem for de nybakte seriemestrene å treffe mål.

REFERAT fra kampen
Målene rant inn bak Tuftes keeper Ehud «Udi» Kafri. Men publikum, de fleste Tufte-supportere, støtter laget i oppgang og nedgang. Det er ikke alltid det betyr mest å vinne.

- Nei, det er jo mest morsomt fordi de er seg selv. At de er vanlige folk, sier Stine Bechmann (16).

Se TV-reportasjen fra folkefesten her!

Liker Martin best
Hun og venninnene Silje Wadel (16) og Mari Skatvedt (15) er enige om at det er Martin Bull Gudmundsen som er den største av heltene på Tufte. Derfor hadde de også limt et stort bilde av den langhårede psykologistudenten på plakaten sin.

- Ja, han er så morsom, sier jentene i kor.

Før kampen innrømmet jentene at de håpet Martin ikke hadde strikk i håret i dag heller. Og de fikk rett. Martin, som i siste episode av realityserien nektet å klippe seg, men til slutt gikk med på å ta litt, kom løpende ut på banen med flagrende hår. Det har blitt et varemerke, og et varemerke publikum tydeligvis liker.

For det var Martin som høstet størst applaus blant de mange tusen i Valhall.

- Dårlig gjort
Venninnene fra Tønsberg syns det var litt mye med 8-0 etter bare en omgang. De syns at Vålerenga kanskje tok i for mye.

- Ja, jeg syns de leker litt med dem. Det er dårlig gjort, sier Stine.

Men i Valhall lørdag skulle ingenting være dårlig gjort. Inntektene fra kampen gikk til MOT og Vålerenga mot rasisme og speakeren oppfordret alle spillerne til å ønske hverandre lykke til ved å klemme i stedet for å ta hverandre i hendene, slik man vanligvis gjør.

Også publikum ble bedt om å gi hverandre en klem. Og til og med Vålerenga-speakeren, som alltid annonserer VIF-mål flere ganger, til stor applaus fra Klanen, lurte inn en «Heia Tufte» midt under kampen.

Tønsberg-jentene var fornøyde. Jentene som har fått med seg alle episodene av serien hadde gledet seg lenge. Helt siden en av jentenes mamma klarte å kjøpe billetter til dem, til tross for at de ble utsolgt på to minutter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder