BÅRET UT: Russiske «skoraja pomotsj», førstehjelpere, bar William Kvist ut av banen i Saransk. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

Hareide bekrefter: Nøkkelspiller ferdig i VM

SARANSK (VG) Åge Hareide har satt sin lit til William Kvist (33) som midtbaneanker. Nå mister han resten av mesterskapet.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det tyder på at William har brukket ribbein. Da kommer han nok ikke til å spille mer her i VM, fastslo Åge Hareide i møte med media etter 1–0 triumfen over Peru.

Og dagen etterpå, søndag, bekrefter Hareide den nedslående nyheten overfor Ekstra Bladet. Kvist sendes hjem til Danmark på grunn av to ribbensbrudd og punktert lunge, men Åge Hareide har ikke anledning til å hente inn en erstatter.

Dermed må danskene fortsette mesterskapet med en 22-mannstropp.

Mens København-trener Ståle Solbakken har brukt William Kvist minimalt denne våren, har han vært selvskreven hos landslagssjef Åge Hareide, som til VG har beskrevet Kvist som «stengsel for motstanderen».

les også

Her takker Hareide for superkampen: – Det er lov å ha en god keeper

Kvist var en nøkkelspiller for at Danmark klarte å kvalifisere seg til VM-sluttspillet. Peru-matchen lørdag var hans 81. landskamp.

– Det er ikke hyggelig å se William bli båret av banen, men vi får avvente undersøkelsene, sa kapteinen Simon Kjær i intervjusonen.

SMERTER: William Kvist lå nede med store smerter mot Peru og måtte forlate banen. Foto: DELEBEKK,BJØRN S.

Lagkameratene håpet i det lengste.

– Vi krysser alle fingrene og håper det beste for William, sa Christian Eriksen på vei ut i bussen.

– Det er fint å få spilletid, men det er ikke hyggelig når det skjer fordi en medspiller blir skadet, sa Lasse Schöne, som kom inn for Kvist. Mot Australia spiller nok enten Schöne eller Michael Krohn-Dehli på denne plassen.

les også

VM-analysen: Kroatia må få mer ut av Modric/Rakitic

Pluss content

– Jeg kjenner selvfølgelig William bedre enn Lasse, men det var ikke noe som endret seg da han kom inn, sa Thomas Delaney da VG traff ham i intervjusonen.

For Åge Hareide er det likevel en nedtur at superduoen Delaney-Kvist nå blir skilt. Nordmannen har vært opptatt av å kunne bruke nesten det samme laget fra kamp til kamp.

les også

Derfor spiller Poulsen med «Yurary» på ryggen

– Vi er nede på 22 spillere her i VM. Hvis vi skulle fått inn en erstatning, måtte det ha vært 24 timer før første VM-kamp, sier Hareide.

Lasse Schöne kom inn til sin 37. landskamp, men bare ni av disse har vært fra start.

Chelsea-stopper Andreas Christensen måtte også gå ut mot slutten av kampen mot Peru. Det skyldtes krampetendenser.

– Vi tok ingen sjanser og valgte å bytte, sa Åge Hareide etterpå.

Det betyr trolig at Premier League-spilleren er tilbake som Simon Kjærs midtstopperkollega mot Australia torsdag klokken 14.00.

VG I SARANSK: Bjørn S. Delebekk (foto) og Ole Kristian Strøm (foto)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder