Son skrev historie da Spurs snudde til seier

(Aston Villa - Tottenham 2–3) Toby Alderweireld gjorde opp for seg etter et selvmål, men det så lenge ut til å kun ende med ett poeng til hvert av lagene. Så dukket historiske Heung-min Son opp på overtid.

Kampen mellom Aston Villa og Tottenham bød på en heseblesende forestilling, særlig i første omgang. Det hele begynte med at Tottenhams midtstopper Toby Alderweireld satte et innlegg i eget nett etter allerede ni minutter.

Midtstopperen sørget imidlertid for balanse i regnskapet 18 minutter senere. Ballen spratt perfekt til 30-åringen som fra kloss hold banket ballen opp i nettaket bak Pepe Reina i Aston Villa-buret.

Gjennom de 45 første minuttene kom sjansene på løpende bånd foran begge mål. Både Hugo Lloris og Reina fikk mange baller skutt mot seg, og sistnevnte gjorde seg særlig bemerket i oppgjøret.

les også

Sørloth avgjorde toppkampen - måtte forklare seg til presidenten for å spille

Historiske Son

Noe av de aller siste som skjedde i den første omgangen var at bortelaget fikk straffespark. Steven Bergwijn fosset gjennom på kanten, og i et forsøk på en avslutning ble han felt. Dommer blåste ikke straffespark, men etter en VAR-sjekk fikk José Mourinhos Tottenham straffespark.

Heung-min Son tok sats, og siktet seg inn på venstre hjørne, men Reina var raskt over og reddet straffesparket. Son luktet returen, og fra kloss hold tuppet kanten Tottenham i ledelsen på Villa Park. Den scoringen gjorde at han ble tidenes første asiater til å nå femti scoringer i Premier League:

Etter pause fortsatte de store målsjansene å komme jevnlig, og en som særlig fikk nok av muligheter til å sette ballen i nettet var Dele Alli. Midtbanespilleren klarte derimot aldri å få nettkjenning mot laget som kjemper en kamp om å overleve i Premier League.

les også

Tabbe-keeperen redder mer enn noen andre: – Han er undervurdert

Matchvinner

Dette skulle vise seg å være kampen der midtstopperne skulle stjele all oppmerksomhet. Björn Engels var en av tre midtstoppere hos Aston Villa som gikk opp på et hjørnespark etter 53 minutter, og med en dødballfot som Jack Grealish sin, så blir det fort farlig. Engels styrte ballen ned i gresset før den spratt i mål bak Hugo Lloris, og dermed var lagene like langt igjen.

Tottenham la inn en sluttspurt med Son og Bergwijn i hovedrollen, men Pepe Reina sto en kanonkamp til tross for de to innslupne målene. Den rutinerte spanjolen måtte flere ganger i aksjon for å hindre Mourinhos menn i å sette den avgjørende scoringen.

På overtid sprakk det imidlertid for Pepe Reina da Son fosset i bakrom før han satte inn matchvinner-scoringen et halvt minutt før overtidsminuttene var over.

les også

UEFAs valg om å utestenge Manchester City: Minner om et jordskjelv

Etterlengtet Arsenal-seier

Arsenal tok i mot Newcastle søndag kveld, og da fikk Mikel Arteta og hans Arsenal en etterlengtet opptur. På de fire foregående kampene har Arsenal samtlige ganger delt poengene med motstanderne. Mot Newcastle satte Pierre-Emerick Aubameyang, Nicholas Pépé, Mesut Özil og Alexandre Lacazette hvert sitt mål, og dermed kunne de røde og hvite fra London juble for tre poeng igjen i ligaen.

Newcastle hadde et par gode muligheter til å stikke kjepper i Arsenal-hjulene, men da de to målscorerne satte hvert sitt mål med drøye to minutters mellomrom tidlig i andre omgang, var lufta ute av ballongen. På tampen av kampen satte Mesut Özil og Alexander Lacazette to kjappe, og dermed endte kampen 4–0 til Arsenal.

Det betyr at Arsenal tetter luken opp til Manchester United på niende plass. Nå skilles det kun ett poeng mellom dem. Newcastle blir værende på 12.plass, nå med tre poeng mindre enn Arsenal.

Se høydepunktene fra kampen her:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder