Superduoen sendte Arsenal til Europa League-finale

(Valencia – Arsenal 2–4, 3–7 sammenlagt) Med til sammen syv mål i semifinalene, har angrepsduoen Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette (27) på overlegent vis skutt Arsenal til Europa Leage-finale.

Arsenal kom til Mestalla med 3–1 i bagasjen etter seieren forrige uke. Da sørget Lacazette for to scoringer og Aubameyang ett. Torsdag kveld scoret Aubameyang like godt tre.

les også

Chelsea til finale etter straffedrama

VG live: Referat fra kampen

Det holdt til å påføre Valencia lagets første hjemmetap i Europa på over fem år, og Arsenal spiller Europa League-finalen mot London-rival Chelsea i Baku 29. mai.

les også

Forventer endringer i sommer: – Arsenal er milevis unna

– Dette betyr mye. Vi lærte av forrige sesong (tapte for Atlético Madrid i semifinalen). Denne gang gjorde vi ikke de samme feilene, og nå er vi i finale, sa Aubameyang til BT Sport.

– Vi visste at vi måtte score, og Auba var utrolig i kveld. Vi vil kvalifisere oss til Champions League, og vi vil ha trofeet. Vi har spilt dårlig i Premier League den siste måneden, men nå er vi fortsatt med, sa Lacazette.

Arsenal har tre tap og én uavgjort på fire siste i ligaen, men har altså levert meget bra i Europa League.

HERJET IGJEN: Alexandre Lacazette (t.v.) og Pierre-Emerick Aubameyang feirer Arsenals første scoring på Mastalla. i Valencia. Foto: ANDREW BOYERS / X03813

Tung åpning

Det så riktignok småskummelt ut da Kévin Gameiro sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare 11 minutter. Vertene skapte også et par store sjanser som sørget for at hjemmefansen for alvor begynte å øyne håp.

Likevel ble det Arsenals kveld, og Lacazette stusset frem til Aubameyang etter 17 minutter – han klinket ballen kontakt forbi Neto i Valencia-målet.

Det ga Arsenal det viktige bortemålet, og den viktige roen de trengte.

les også

Slik kan Solskjærs sesong gå fra vondt til verre

Tidlig i andre omgang vant Aubameyang en viktig duell, og pirket ballen til Lucas Torreira. Han spilte videre til Lacazette, som vendte opp og banket inn Arsenals andre.

At Gameiro kranglet inn en utligning åtte minutter senere fikk liten betydning. Valencia trengte nemlig tre mål til, men fikk istedenfor to nye baklengsmål.

Og «selvfølgelig» var det Aubameyang som scoret begge. Først la Ainsley Maitland-Niles herlig inn fra høyre, og han kastet seg frem og styrte inn bortelagets tredje mål. Helt på tampen av kampen banket samme mann inn 4–2 fra skrått hold inne i feltet.

Det var hans åttende scoring i Europa League denne sesongen, og nummer 29 i alle turneringer. Lacazette har for øvrig «bare» 19 mål i alle turneringer så langt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder