MIF-trenerens frykt ble sannhet – Wadji herjet mot Mjøndalen

MJØNDALEN (VG) (Mjøndalen-Haugesund 1–4) Det var nærmest et folkekrav at Ibrahima Wadji (24) måtte bli i Haugesund. I kveld så vi hvorfor.

Senegaleseren som aldri ble noen «hit» på halvannet år i Molde, fikset det meste for Haugesund i kveld. Og det var nettopp Haugesund-spissen Mjøndalen-treneren advarte mot da han var gjest i Eurosport-podcasten «Indre Bane» tidligere i uken.

– Han spissen der gruer jeg meg fælt til å møte. Han er en kraftpakke av en annen verden, så der får vi litt å henge fingrene i, meldte Vegard Hansen - og fikk rett.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Wadji ordnet både 0–1 og 0–2 i løpet av 20 minutter i 1. omgang og satte sitt tredje i 72. minutt.

– Dette er fotball. Noen ganger går det dårlig, andre ganger treffer man på det meste, sier Wadji til VG når han forklarer hvorfor han bare sto med ett mål på ni kamper før han viste seg frem i kveld.

– Ett mål på åtte kamper er ikke bra for en spiss, og ikke bra for laget. Men treneren har gitt meg selvtillit, og nå er jeg OK, gliste 24-åringen.

– Det var «ketsjup-effekten», fastslår Haugesund-trener Jostein Grindhaug. - Han har jobbet for det og har marginene med seg i dag. Men han har kommet til sjanser også tidligere og brent de.

– Vi klarer ikke slutte å gi bort mål. Det første er komikveld. Det andre er Wadji mot hele Mjøndalen. Godt gjort av ham, skrekkelig forsvarsspill av oss, sa MIF-treneren til Eurosport i pausen.

Men det var Mjøndalen som tok kommandoen fra start og fikk sin første store sjanse allerede i 6. minutt da Stian Semb Aasmundsen satte Haugesund-keeper Helge Valvatne Sandvik på en real test med et hardt skudd.
Fire minutter senere var det Olivier Occean som brant til etter å ha tatt ned en krempasning fra høyreback Akeem Latifu. Skuddet gikk utenfor.

VG Live: Vi fulgte hvert spark på ballen

Mjøndalen hadde full kontroll de første 20 minuttene. Så, ut av intet, plukket Ibrahima Wadji opp et løst tilbakespill fra Joackim Olsen Solberg. Klareringen fra keeper Mathias Eriksen Ranmark gikk rett i Wadji før ballen rullet over mål. Olsen Solberg og Eriksen Ranmark får ta skylddeling på det målet.

Målet var hva Haugesund trengte, for de kom med i kampen etter scoringen. Og mens Mjøndalen trillet ball bakover og sidelengs, valgte Ibrahima Wadji sin egen stil.

I det 41. minutt gjorde Haugesund-spissen alt selv og brukte Mjøndalen-spillerne som rundingsbøyer da han satte på turboen. Skuddet var MIF-keeperen sjanseløs på. Vakkert, effektivt og internasjonalt av senegaleseren.

Det ble litt bedre for de brune i 2. omgang, og de kom fryktelig nær en scoring på et skudd fra Sondre Liseth som traff stolpen rett før timen var spilt.

Men alt håp om poeng raknet da Joackim Andresen Solberg fikk sitt andre gule kort i 70. minutt for det dommeren mente var en felling av Wadji. Frisparket og dermed kortet, så billig ut.

– Det er en situasjon man ikke er spesielt glad i å bli satt opp i, men jeg synes det er strengt. Han detter veldig lett der... Jeg synes begge er strenge. Det er tungt, sier Olsen Solberg.

Så var det denne Wadji, da. I 72. minutt vant han nok en løpeduell, og med muskler og kløkt og satte han inn sitt tredje mål.

MIF fikk sitt trøstemål da Olivier Occean fikk stå helt alene på bakerste stolpe. Det var vanskelig å ikke score da innlegget kom fra innbytter Jibril Bojang.

Bruno Leite la på til 4–1 i 86. minutt med et pent skudd i lengste hjørne etter først å ha lurt Latifu med et par overstegsfinter.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder