City tilbake på tabelltopp etter revansj mot Tottenham

(Manchester City - Tottenham 1–0) Manchester Citys 18 år gamle vidunderbarn Phil Foden sørget for at presset igjen er på Liverpool i tittelkampen i Premier League.

Den dårlige nyheten for City-supporterne er at Kevin de Bruyne ble skadet og kan være ute i Manchester-derbyet onsdag.

– Jeg har ikke snakket med ham eller legene, men det er noe muskulært. Vi får se i morgen, men jeg tror han er ute fra neste kamp, sier Pep Guardiola ifølge BBC.

Men seieren gledet selvfølgelig City-manageren:

– Veldig viktig, viktig for tittelkampen i Premier League. Vi vet at vi ikke kan tape poeng. Etter onsdagens tap, var det to tøffe dager og i dag kom vi tilbake med en fantastisk innsats, sier han til Sky Sports.

les også

Solskjær tror Chelsea og Arsenal har fordel av Europa-eventyret

Onsdag røk drømmen om fire titler på en sesong for Manchester City, etter en bitter avskjed fra Champions League mot nettopp Tottenham.

Lørdag tok City tidlig ledelsen. Agüero headet ned til unge Foden, som styrte ballen sikkert i mål. Dermed ble det 18 år gamle stortalentet matchvinner på Etihad Stadium, Citys tiende strake seier i Premier League.

– Det har ennå ikke sunket ordentlig inn. Det er mitt første Premier League-mål og kommer til å leve i meg for alltid, sier matchvinneren til BBC.

les også

Guardiola etter tapet: Heldige som fikk oppleve det

City dominerte banespillet, men begge lag hadde sjanser til å score. I mål gjorde derimot både Ederson, og Tottenhams reservekeeper Paulo Gazzaniga gode kamper. Raheem Sterling og Lucas Mouras avslutninger fra kort hold i 2. omgang ble begge stoppet av burvokterne.

– Kanskje var Tottenham det største hinderet, men det er aldri lett å vinne på kommando. Men det ser ut til at de kan klare å ta det hjem nå, altså, sier tidligere Manchester City-spiller Åge Hareide.

Et skår i gleden for City var at Kevin De Bruyne måtte gå av banen med skade i 1. omgang, og onsdag skal City spille borte mot erkerival Manchester United i et høyinteressant derby.

– Manchester-derbyet er viktig uansett, men nå er det en annen dimensjon i denne kampen, med tanke på hvor mye som er på spill. De kommer til å merke det, tror jeg. Og Manchester City har et langt bedre lag for øyeblikket, mener Hareide.

les også

City og Liverpool på vei til å bli tidenes tetduo

Manchester City passerer dermed Liverpool før de møter Cardiff i Wales søndag. Onsdag spiller City sin hengekamp, den er mot Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, på Old Trafford.

Tottenham på sin side kan falle utenfor topp fire om Arsenal og Chelsea vinner sine kamper senere denne runden. Dette er også gode nyheter for Manchester United, som nå er kun tre poeng bak Tottenham, med en kamp mindre spilt.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City96122992019
3Leicester City9522168817
4Chelsea95221914517
5Arsenal84311311215
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder