TIDENES ELDSTE: Frode Kippe under kampen mot Strømsgodset søndag. Foto: Geir Olsen

Rekord-Kippe (41) skal diskutere ny LSK-sesong

DRAMMEN (VG) Frode Kippe (41) ble tidenes eldste LSK-spiller i Eliteserien da han kom inn mot Strømsgodset søndag. Nå skal han diskutere med klubben om han kan fortsette karrieren neste sesong - og bli tidenes eldste spiller i Eliteserien.

22 år etter debuten for Lillestrøm nådde LSK-legenden, som fyller 42 år i januar, en ny milepæl i sin enormt lange karriere.

Nå har han passert klubbens tidligere keeper Claus Reitmaier som tidenes eldste spiller i klubben med kamper i Eliteserien.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg tenkte ikke over det før jeg kom inn igjen her, men da ble jeg påminnet på det. Det var litt artig og er vel noe å fortelle barnebarna en gang i fremtiden, sier Frode Kippe til VG etter kampen der LSK slo tilbake mot Strømsgodset:

Kippe ble hentet til Lillestrøm fra Kolbotn i 3. divisjon tilbake i 1997 og ble raskt fast på laget i Eliteserien og spilte også UEFA-cupkamper allerede i sin første høst i klubben.

Deretter ble han hentet til Liverpool året etter, og var også innom Stoke før han kom tilbake til Lillestrøm i 2002. Siden har han vært en fast sliter på Åråsen.

les også

Sendte Godset ned i trøbbel: Lehne Olsen turte ikke å feire scoringen

Og nå skal klubblegenden diskutere fremtiden med klubben.

– Vi får se hva det blir til. Jeg trives veldig godt med fotball ennå og kroppen er egentlig i fantastisk god «shape» til å være så voksen som jeg er. Men alt har sin tid. Vi får ta en evaluering og se hva det ender med til slutt, sier Kippe.

– Det virker som du har lyst til å fortsette karrieren?

– Ja, fotball har vært livet mitt og er det morsomste jeg vet. Jeg syns det er gøy å spille. Men samtidig handler det om å finne tidspunktet man skal gi seg på også. Jeg har ikke lyst til å spille til jeg ikke går lenger heller, sier Kippe.

CUPMESTER I 2017: Frode Kippe under feiringen av cupfinaleseieren mot Sarpsborg 08. Foto: Gisle Oddstad

Han mangler noen dager i alder på å ha muligheten til å bli også tidenes eldste spiller på øverste nivå i Norge allerede denne høsten. Den rekorden har den tidligere Vålerenga-spilleren Thorleif Olsen som var 41 år og 332 dager da han spilte sin siste kamp i 1963.

– Det er ikke veldig viktig for meg. Jeg er godt fornøyd med å ha spilt fotball så lenge jeg har gjort, enten jeg gir meg nå eller om jeg skulle fortsette. Dette er ikke med i betraktningen om jeg skulle fortsette, sier Kippe.

Han sier vurderingen handler egen situasjon, om det dukker opp andre muligheter for ham, timing og om klubb og trener ser for seg å ha ham med videre i troppen.

– Det blir noen diskusjoner med klubben?

– Ja, vi ser på det og ulike muligheter. Jeg regner med å ha en rolle i LSK videre. Vi får se hvilken rolle det blir, sier Kippe som har vært ute av laget den siste perioden og ikke har spilt en full kamp på tre måneder.

Kippe påpeker at det ikke er ideelt.

les også

LSK mester for 6. gang på rad: – En av våre sterkeste prestasjoner

LSK-trener Jörgen Lennartsson er klar på at klubben vil ha med Kippe videre.

– Det finnes en diskusjon om Frodes videre engasjement og en form for rolle kommer han til å ha i klubben. Det er litt tidlig i å si eksakt hvilken rolle det kommer til å bli, sier Lennartsson.

På spørsmål om han selv ønsker å ha med Kippe videre som spiller i troppen svarer den svenske treneren:

– Frode kommer til å være med videre, som spiller eller i støtteapparatet.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder