Glimt vant sin åttende strake kamp etter uventet årets mål-kandidat

BODØ (VG)(Bodø/Glimt - Kristiansund 2–1) Gjestene fra Nordmøre frustrerte serielederne og tok ledelsen på Aspmyra, men så kom målene fra svært uventet hold. Dermed sikret Bodø/Glimt en ny historisk seier.

 • Mats Arntzen

Bodø/Glimt ble dermed det første laget til å vinne de åtte første kampene i én og samme sesong, siden det ble én toppserieavdeling i 1961/62.

Det virket langt dit da Kristiansund tok ledelsen i første omgang, men når lille Patrick Berg scorer på dødball og midtstopper Marius Lode varter opp med en sterk kandidat til årets mål, er det ingen tvil om at nordlendingene er i flytsonen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Lode sitt avgjørende mål er jo bare et mirakel, men det var det vi trengte i dag. Vi var absolutt ikke gode, så da trengte vi det, sier Ulrik Saltnes til VG, og betegner supertreffet som årets mål.

– At Marius Lode scorer et slikt mål fra 20 meter ... Det er som Ulrik sier, miraklenes tid er ikke forbi, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til VG.

212 kamper uten mål

For det må nesten betegnes som mirakel at det var nettopp Marius Lode som fikk drømmetreff. Midtstopperen hadde nemlig aldri scoret mål på seniornivå tidligere, til tross for 212 kamper for Bryne og Bodø/Glimt før kveldens kamp.

– Jeg satset på det beste og jeg skjønner jo ikke selv hva som skjer når jeg ser den går i mål. Du får en god følelse når du treffer ballen og du ser den fortsetter å stige. Fy søren, så deilig, sier Lode til VG.

– Når scoret du sist et mål?

– Åh ... I 2012, i en juniorkamp på Stord, på et frispark. Sist jeg var i nærheten var da jeg hadde en heading i en seriekamp i 2017. Siden har jeg ikke vært i nærheten, så det var en deilig følelse, sier Lode.

– Jeg har enorm selvtillit med tanke på at jeg ikke har scoret på åtte år i det hele tatt. Vi har hatt en del skuddtreninger nå i forbindelse med corona, så uten det tror jeg aldri det hadde skjedd, sier midtstopperen.

VILL JUBEL: Marius Lode kunne endelig feire sitt første mål på seniornivå. Foto: Mats Torbergsen

– Stolt

Knutsen var naturligvis fornøyd med at laget klarte å reise seg etter en noe svak første omgang, og spilte seg til den åttende seieren på rad.

– Jeg er utrolig stolt over det. Bodø/Glimt er ikke Norges største klubb, så det forteller veldig mye om den gruppa vi har. Det er sammen vi har klart det, sier Knutsen, som omtaler det som en seier for offensiv fotball.

Tre lag hadde reist tomhendt hjem fra Aspmyra denne sesongen. Mens Brann og Haugesund ble sendt hjem som slakt etter forsøk på å presse høyt, tapte Sarpsborg 08 knepent etter å ha lagt seg lavt og kompakt.

Kristiansund fulgte Sarpsborg-oppskriften og frustrerte Bodø/Glimt i den første omgangen.

Gultrøyene slet med å skape sjanser, og da Amahl Pellegrino scoret ut av ingenting, begynte nordlendingene å frykte at sesongens første tap var i emning.

Byttesuksess

Kjetil Knutsen gjorde flere grep og satte innpå Sammy Skytte i pausen, mens Kristiansunds forsvarssjef Dan Peter Ulvestad måtte kaste inn håndkleet midtveis.

Etter hvert kastet Knutsen også innpå Victor Boniface for unggutten Sebastian Tounekti.

Like etterpå smalt det fra Glimt. Nigerianeren slo et nydelig innlegg, som KBK så vidt klarte å avverge til hjørnespark.

På den påfølgende corneren steg Marius Høibråten til værs og stusset ballen. På bakerste stolpe snek Patrick Berg seg fri og pirket inn utligningen.

MÅLSNIK: Patrick Berg er kanskje ikke en typisk målscorer, men var lur i boksen da han satte inn 1–1 på Aspmyra. Foto: Mats Torbergsen

Bodø/Glimt fortsatte å trykke på, mens Kristiansund la seg lavt og jaktet kontringer.

Minutter etter scoringen fosset Zinckernagel fremover og crosset ballen til Boniface, som var nære å sette inn 2–1.

Minuttet senere ropte Glimt på straffe da Ulrik Saltnes tilsynelatende headet ballen i armene til Coly, men dommer Kai Erik Steen pekte mot hjørneflagget.

Redningshjelpen kom imidlertid fra uventet hold. Marius Lode ladet kanonen banket ballen i mål på halv volley – et kremmerhus av de sjeldne.

Dermed står Bodø/Glimt med full pott etter åtte kamper. Det har ikke skjedd siden den øverste divisjonen ble slått sammen til én avdeling.

NB! Fredrikstad vant de ti første kampene i 1951/52 før det ble én felles toppserieavdeling i 1961/62. I 1963 fikk nordnorske lag for første gang delta i Norgesmesterskapet, mens ingen nordnorske lag deltok i Norges øverste divisjon før i 1972 (Mjølner).

PS. Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay (redaksjonelt samarbeid).

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt17152062194347
2Molde17111545202534
3Odd1710163024631
4Rosenborg1785432181429
5Vålerenga178542723429
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Bodø/Glimt
 3. Kristiansund BK

Flere artikler

 1. Saltnes sikret sliteseier for Bodø/Glimt: – Har stagnert litt

 2. Bodø/Glimt lekte seg enkelt videre i Europa League-kvalifiseringen

 3. Bodø/Glimt best på 64 år: Tangerte seiersrekord og ydmyket AaFK

 4. Pluss content

  Se hvem som kom på rundens lag!

 5. Brann ydmyket av rekordjagende Bodø/Glimt: – Det kunne blitt mer

Fra andre aviser

 1. Glimt slo Rosenborgs 17 år gamle rekord etter ellevill drømmescoring

  Aftenposten
 2. Nytt Bodø/Glimt-show: Ydmyket motstanderen fullstendig i toppkampen

  Aftenposten
 3. Glimt topper tabellen etter herjing i ellevill målfest

  Aftenposten
 4. Bodø/Glimts utrolige rekke brutt: Rotet bort seieren mot Stabæk

  Aftenposten
 5. Bodø/Glimt videre i Europa. I neste runde venter en europeisk gigant.

  Aftenposten
 6. Nytt Bodø/Glimt-show: Ydmyket motstanderen fullstendig i toppkampen

  Fædrelandsvennen

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no