SKAPER TRØBBEL: Anthony Martial (t.v.) er skadet og gir Ole Gunnar Solskjær utfordringer før kampen mot Southampton lørdag. Her er de sammen etter tapet mot Cardiff i mai. Foto: ANDREW YATES / Reuters

Dobbel skadesmell skaper hodepine for Solskjær

MANCHESTER (VG) Ole Gunnar Solskjær (46) har allerede en tynn tropp til disposisjon. Nå må han klare seg uten to viktige spillere mot Southampton.

Manchester United bekrefter at både venstrebacken Luke Shaw og spissen Anthony Martial er utilgjengelige til lørdagens bortekamp på grunn av skader.

Martial har levert to mål og én assist på de tre første Premier League-kampene, men pådro seg en muskelskade på tampen av 1–2-tapet mot Crystal Palace forrige helg.

les også

Ekspert slår alarm etter Sánchez-utlån: – Det er utrolig

I samme kamp måtte Luke Shaw byttes ut med en hamstringskade i første omgang.

Det er uvisst hvor lenge de to spillerne, som har startet de tre første kampene denne sesongen, kommer til å være ute, men med en to ukers landslagspause etter Southampton-kampen får de bedre tid til å hente seg inn igjen.

Men presset er allerede på Solskjær etter kun fire poeng på de tre første kampene, inkludert et sjokktap mot Palace sist, og skadene gjør ikke oppgaven lettere når nordmannen skal prøve å roe ned kritikerne med en seier i Sør-England lørdag.

– Dette viser at de ikke har vært i nærheten av smarte nok på overgangsmarkedet. Planleggingen har vært for dårlig. Solskjær har en veldig skjevt fordelt tropp: Syv midtstoppere og bare to spisser, sier Independent-kommentator Miguel Delaney til VG.

På venstrebacken har han ikke all verden å velge mellom, ettersom 20 år gamle Diogo Dalot også er ute med skade. Veteranen Ashley Young (34) seiler opp som det mest sannsynlige alternativet, til tross for at han opprinnelig ikke er noen venstreback, men det har også vært spekulasjoner om at Solskjær kan trekke 18-åringen Brandon Williams fra reservelaget opp av hatten.

Også på topp kan Solskjærs redning være av det unge slaget. For det er ikke flust av alternativer: Romelu Lukaku har blitt solgt til Inter, og Alexis Sánchez er i ferd med å bli lånt ut til samme klubb. Dermed kan 17 år gamle Mason Greenwood være aktuell fra start, etter å ha kommet inn fra benken i de tre første serierundene.

– Vi kommer definitivt til å se Mason oftere, varslet Solskjær etter forrige kamp.

les også

Uniteds stjerneskudd forbløffer: – Lar seg ikke skremme av noe

Skulle Solskjær velge å gå for mer rutine, kan det hende han flytter Marcus Rashford inn fra venstrekanten og setter Juan Mata eller Andreas Pereira inn i den offensive midtbanetrioen.

Uansett hvordan de skulle sette opp laget, er Manchester United naturligvis storfavoritter borte mot Southampton, som står med tre poeng på de tre første kampene sine. Det blir neppe et gjensyn mellom Solskjær og hans tidligere Molde-elev Mohamed Elyounoussi, da den norske kantspilleren – nylig vraket fra landslaget – fortsatt er på utkikk etter en ny klubb.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool23221054153967
2Manchester City24163565273851
3Leicester City24153652242848
4Chelsea2412484132940
5Manchester United249783629734
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder