Ada Hegerberg med jubileum og hat trick: – Fantastisk

(Reims – Lyon 3–8) På bare 168 kamper for Lyon har Ada Hegerberg (24) scoret 202 mål. Hun markerte 200-målsjubileet med hat trick mot Reims.

– Det er selvsagt en fantastisk statistikk. Det sier seg selv. Så skal det sies at det en drøm å spille spiss på verdens beste klubblag, sier Melissa Wiik, Sandefjord-trener og tidligere landslagspiss.

Hegerbergs jubileumsmål – nummer 200 – kom borte i 8–3-seieren mot Reims i den andre serierunden, da hun økte til 2–0 etter tre minutter. Et mål av det enkle slaget. Hegerberg satte inn sin egen retur fra få meter.

– Det er en stor ære for meg å nå 200 mål. Jeg takker lagvenninnene mine. Det er en stor glede, sier Hegerberg til klubbens nettside.

les også

Solide LSK Kvinner med ny seier etter cornermål

Nummer 201 kom med et drøyt kvarter igjen da Hegerberg økte til 6–3. På bakre stolpe traff 24-åringen perfekt med en volley. Fra samme plass nikket spissen inn 8–3 og hat trick to minutter før slutt.

– Ada fortsetter alltid å male på selv om nivået på noen av kampene i Frankrike varierer. Ofte blir det mye mål og store seirer for Lyon. Da er det lett å slippe seg ned, men Ada er så profesjonell og jobber videre. Jeg kjenner Ada godt og det er en som aldri blir fornøyd og fortsetter å male på. Og det må hun for å holde Champions League-nivå, sier Wiik.

les også

Hegerberg: – Håper den neste generasjonen slipper å gå gjennom det samme

Lyon har vunnet den franske serien de siste 12 årene. Det har også blitt Champions League-pokal de siste fire sesongene. Hegerberg avgjorde finalen i våres med tre mål:

– Ada får alltid hundre prosent ut av hver situasjon. Hun fortsetter alltid å angripe og er en god lagspiller som gir alt for laget, og legger også opp til mål, sier Wiik.

Hegerberg, som har sagt nei til Norge og ikke deltok i sommerens VM, vant Gullballen i desember 2018. For halvannen uke siden måtte Hegerberg ta til takke med annenplass bak lagvenninnen Lucy Bronze i kåringen over årets spiller i Europa.

– Med et så fantastisk VM som vi hadde i sommer, tror jeg det vipper henne ned at hun ikke deltok. Neste gang den kåringen finner sted, er det mesterskapsfri sesong. Da vil Ada alltid være en som er nominert og høyaktuell til å vinne, sier Wiik.

PS! Karina Sævik og PSG vant 6–1 mot Metz.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder