Sondre Rossbach får tøff kritikk: – Kjempetabbe

STAVANGER (VG) (Viking - Odd 2-0) Zlatko Tripic feide ballen i mål fra 25 meter. Odd-keeper Sondre Rossbach får knallhard kritikk etter det første baklengsmålet i Stavanger.

– Jeg er ikke fornøyd med å slippe i det målet. Den er mulig å avverge, svarer Rossbach. Trener Dag-Eilev Fagermo ønsker ikke å kommentere målvaktens prestasjon.

– Men det er den dårligste kampen vi har gjort på bortebane, sier Fagermo til VG og gjør det klart at kampen var så svak at han ikke ønsker å se den om igjen på video.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Odds gullhåp svinner etter tapet. Allerede etter ni minutter kom kalddusjen etter fem kamper uten tap. Vebjørn Hoff mistet ballen på vei fremover mot høytpressende Viking. Det straffet seg umiddelbart.

les også

Mener «grisevær-kampen» i Molde burde bli stoppet: - Helt parodisk

Kristoffer Løkberg ekspederte ballen raskt frem til Tripic. Viking-kapteinen fyrte av et skrudd skudd i Rossbachs venstre hjørne. Landslagets tredjevalg kunne tatt den. Det mener i hvert fall ekspertene til Eurosport.

– Man prater om keepere og problemene med å komme ut fra Norge, og dette er akkurat grunnen. Sondre Rossbach har hatt ønske om å komme ut i mange år, men han gjør for mange av disse feilene. Han har hatt fire-fem av disse allerede i år. Da blir man stående i norsk eliteserie, sier fotballekspert Joacim Jonsson i Eurosports Fotball Direkte.

– Han må bruke begge hendene, mente Kjetil Rekdal.

– Ja, det er en kjempetabbe. Man har ikke råd til det der, mente Jonsson.

– Det gikk så fort. Jeg skal ikke si noe om han burde tatt den, sier Tripic, mens Rossbach sier til VG at han ikke ønsker å kommentere påstanden om at han gjør for mange feil.

Viking dominerte starten av kampen – omtrent like hissige som regnbygene på Viking stadion.

Rossbach reddet glimrende da Tripic igjen var på ferde rett etter scoringen. Fredrik Torsteinbø traff på innlegget, men Odd-keeperen slo ballen ut til corner med foten.

Tripic fikk gult kort for en ikke helt pen takling på Fredrik Oldrup Jensen rett etterpå – se situasjonen her:

Banens beste må ut i karantene mot Vålerenga i neste serierunde. Det var en tydelig ordveksling mellom Tripic og Oldrup Jensen rett etter kampen. Til VG sier Odd-spilleren at det i hvert fall «soleklart gult», men presiserer at han ikke er har sett situasjonen i ettertid.

– Det eneste negative fra meg i denne kampen. Det er kjedelig. Jeg kom alt for sent inn. Soleklart gult, sier Tripic. Han fikk et gult kort med rødskjær fra dommer Tommy Skjerven.

– Jeg scorer jevnlig nå og det er viktig, sier en svært fornøyd Tripic. Trener Bjarne Berntsen ga i sommer kapteinen beskjed om at han ønsker flere mål og assist fra ham.

– Han var altfor lite involvert i vår og har virkelig tatt seg et tak, sier Berntsen.

les også

Hevder Ødegaard har overbevist Real Madrid

Odd hadde bare en farlighet før pause. Elbasan Rashanis forsøk på et innlegg skiftet retning i Løkberg og holdt på å utmanøvrere Iven Austbø. Viking-keeperen fikk slått til corner.

Odd kom seg litt høyere på banen i starten av 2. omgang, men fikk seg raskt en ny kalddusj. For Viking-festen fortsatte allerede etter fem minutter. Igjen var Tripic involvert.

Ylldren Ibrahimaj stusset innlegget hans videre til Fredrik Torsteinbø som stupheadet inn 2–0. Og der kunne Sondre Rossbach gjøre fint lite.

Rashani var nær en redusering, men Iven Austbø reddet godt. Dette var hjemmelagets kveld.

les også

Viking-trener Bjarne Berntsen valgt inn i bystyret i Sandnes: – Det blir kjekt

Viking kjørte kampen, skaffet seg tre nye poeng og de nyopprykkede har i realiteten berget kontrakten ni kamper før slutt. 30 poeng kan uansett holde for Viking – uten tap på de fem siste kampene.

For Odd begynner avstanden opp til Molde – åtte poeng – å bli stor. Dag-Eilev Fagermos menn gikk på den første smellen siden Mjøndalen-tapet 14. juli og har fått Rosenborg helt opp i ryggen på eliteserietabellen. Medaljekampen kan bli tøff frem til 1. desember.

VG Live: Slik var Viking-Odd fra minutt til minutt

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder