FØLSOMT: Med utsiden av venstrefoten la Martin Ødegaard ballen perfekt til rette for Portu før Real Sociedads andre scoring. Foto: Joan Monfort, AP

Ødegaard-pasning hylles etter ny Real Sociedad-seier: – Verdensklasse

(Espanyol – Real Sociedad 1–3) Martin Ødegaard (20) var igjen fremtredende da Real Sociedad slo Espanyol på bortebane.

– Han viser sin verdensklasse når han slår pasningen på den måten der. Det er eventyrlig å sitte og se på, sa en begeistret Jesper Mathisen på TV 2 da Martin Ødegaard åpnet opp Espanyol-forsvaret med sin millimeterpresise pasning i forkant av 2–0.

Med utsiden av foten sendte han lærkulen i en perfekt bue rundt Espanyols siste forsvarer. Portu kunne avsluttet selv, men valgte heller å vippe ballen bort til Willian José, som doblet ledelsen for gjestene.

Samme mann hadde plassert inn 1–0 tyve minutter tidligere.

– Egen klasse

Før den herlige pasningen var det spesielt defensivt Ødegaard utmerket seg. Han hadde et par susende returløp, og stoppet flere Espanyol-angrep i første omgang.

I andre omgang var han mer i det lekne hjørnet, og han fikk TV 2-kommentatorene til å smile med en frekk finte midt på banen.

– I de situasjonene er han i en helt egen klasse utpå her, sa Mathisen.

KREATIV: Ødegaard slo et par interessante pasninger mot Espanyol. Foto: Joan Monfort, AP

Isak med sin første La Real-scoring

Espanyol kom derimot mer med utover i omgangen, og til slutt klarte ikke Real Sociedad holde unna lenger.

Innbytter Victor Campuzano slo en knallhard pasning inn foran mål, og Joseba Zaldúa var uheldig og satte ballen i eget nett.

Men Real Sociedad svarte like etterpå, og det var det svenske stjerneskuddet Alexander Isak som gjorde det.

Han snappet en håpløs pasning fra Fernando Calero, satte fart mot mål, og overlistet Diego Lopez med en iskald avslutning. Det var svenskens første mål for Real Sociedad.

20-åringen var også nære ved å sette sitt andre like før slutt, men feilet alene med keeper. Dermed endte det 3–1 til Ødegaard, Isak & co.

La Liga-ekspert Petter Veland mener Ødegaard har vært blant lagets beste spillere denne sesongen:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder