ØNSKES BORT: Sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye ønskes nå bort fra Rosenborgs supporterklubb «Kjernen». Foto: Therese Alice Sanne

RBKs supporterklubb krever Bjørnebyes avgang

Dagen før Rosenborg møter Ranheim skriver klubbens egen supportergruppe «Kjernen» at Rosenborgs sportslig leder Stig Inge Bjørnebye må gå.

Det kommer frem av en egen artikkel på supportergruppens nettside.

Etter en svak sesongstart for Rosenborg, har Eirik Hornelands lag levert bedre den siste tiden, og har klatret oppover på tabellen. Etter cup-exiten mot Aalesund begynte igjen meningene å strømme om Rosenborg, og kritikken som kom var særlig rettet mot Eirik Horneland og Stig Inge Bjørnebye.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

«Det lukter vondt i kongeriket Rosenborg for tiden. Og ikke er det så lett å finne ut hvor lukten kommer fra heller, men noe av eimen kommer i alle fall fra sportslig leders kontor. Det stinker av hvordan Bjørnebye har utøvd jobben sin. Vi antar det må være morsomt å være i en jobb hvor man kan leke seg med penger. Men når det viser seg at leken ikke bærer frukter, må man faktisk ta sin hatt og gå ut døren.»

Det er første avsnitt i saken som supporterklubben publiserte onsdag ettermiddag. Videre i innlegget ramses det opp flere årsaker til at de ønsker at Bjørnebye må gå av fra stillingen sin i Rosenborg.

les også

Ingebrigtsen og Hoftun slår tilbake mot Rosenborg

VG ringte Bjørnebye, som på det tidspunket ikke hadde lest det selv.

– Jeg ønsker ikke å kommentere dette, var alt Bjørnebye ønsket å si om saken. Heller ikke styreleder Ivar Koteng ønsker å gi en kommentar.

VG har også vært i kontakt med spillere, men de henviser til leder for strategi og kommunikasjon i klubben, Trond Alstad.

– Ingen i klubben har noen kommentar til dette på nåværende tidspunkt, forteller han til VG.

Talsmann i Kjernen, Espen Viken, forteller at de ikke ønsker å kommentere innlegget ytterligere da han for tiden er på ferie.

les også

Horneland uenig med Helland om seriegull-uttalelser

– En trillebår med hårete baller

En ting de trekker frem i innlegget er håndteringen Rosenborg har gjort i saken om Nicklas Bendtner. De mener at Bendtner hadde vært en suksess dersom det hadde endt med et salg etter VM, og at Bjørnebye da hadde gjort en god jobb. De er imidlertid klare på at når det ikke skjedde, så har Bjørnebye skylda for at de ikke får såpass med penger for Bendtner som forventet. «Prosjektet Bendtner er en trillebår med hårete baller» skriver de blant annet.

De skryter også mye av dansken som de mener «står som en bauta» i situasjonen dansken befinner seg i nå.

«Vi har satt pris på alle magiske øyeblikk vi har delt sammen de siste sesongene, men noe av det vi setter størst pris på, er at du tar dagens situasjon som en bauta. Du sutrer ikke i media, du klager ikke i sosiale medier. Det er mulig du ikke aksepterer det som har skjedd, men du sutrer iallefall ikke. Tidligere har vi hatt både konger, guder og supermenn på banen. Men du vil nok være vår første og siste Lord. Vi elsker deg, Lord Bendtner. Takk for alt.»

De har også rettet litt kritikk til trener Horneland.

– Horneland. Vi står for brevet vi skrev i fjor. I vår klubb spiller vi artig og angrepsvillig fotball. Hvis det er for vanskelig å forstå, må du gå du også, står det i innlegget.

Horneland har ikke besvart VGs henvendelser.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder