Slo tilbake etter vraking - Koomson sikret Brann-seier

BERGEN (VG) (Brann-Lillestrøm 1–0) På onsdag ble han vraket fra troppen etter en konflikt med trener Lars Arne Nilsen. Søndag kveld slo Gilbert Koomson tilbake og sikret Brann tre poeng mot Lillestrøm.

Knappe tjue minutter gjenstod da Petter Strand fant Gilbert Koomson i boksen, og 24-åringen klistret ballen i lengste hjørne. Det utløste både jubel og lettelse for Brann, som slet med å bryte ned Lillestrøm.

Men ekstra mye jubel kom nok fra Koomson selv. 24-åringen ble vraket fra troppen til kampen mot Sogndal på onsdag, etter å vært svært kritisk til trener Lars Arne Nilsens disponeringer i oppgjøret mot Haugesund.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det føles fantastisk. Det var mye følelser. Petter fortjener skryt for pasningen, og jeg er veldig glad, sier en glisende Koomson til VG.

Søndag var han tilbake i startoppstillingen, etter at de to skal ha lagt konflikten bak seg, og 24-åringen takket virkelig for tilliten.

– Jeg gjorde ikke det for å ødelegge for noen. Vi har løst det, og alt er bra nå, sier han.

I KRYSSET: Her setter Gilbert Koomson ballen helt oppe i vinkelen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Satte seg over laget

Brann-trener Lars Arne Nilsen mener det er lite dramatikk rundt konflikten, men legger også til noen alvorsord om Koomson.

– Det er viktig at man ikke setter seg selv over klubben, og det gjorde han. Men han har lært av det, og vi er ferdige med det nå, sier Nilsen.

Koomson selv sier at de to hadde en prat før laget dro til Sogndal på onsdag, og at praten hjalp ham mye.

– Med alt som har skjedd denne uka, så bare fikk jeg det vekk ute på banen. Så jeg var veldig «fresh» i hodet, forteller Koomson.

Hyller keeperveteranen

«Fresh» er et godt ord å bruke, for Koomson var i fyr og flamme på Brann Stadion. I første omgang kombinerte han og Daouda Bamba flott på topp, men Koomsons avslutning fra kort hold gikk like utenfor mål.

Og med ti minutter igjen var han nære å doble Branns ledelse, men metallet stod i veien.

Helt på tampen holdt det på å gå galt for Brann. Lillestrøm satte inn en liten sluttspurt, og Fredrik Krogstad smalt til fra distanse. Håkon Opdal (37) i Brann-målet fikk en finger på ballen, og reddet dagen.

– Det er god, gammel årgang det der. Jeg så ikke at han fikk en finger på den før etterpå. Det var en meget sterk prestasjon, sa Nilsen og keeperens inngripen.

– Det var ingen stor kamp i dag, men jeg er veldig glad for at vi vinner på en dårlig dag. Det er dødt, tungt og energiløst i dag, og det er ikke slik det skal være, sier Brann-trener Lars Arne Nilsen til VG.

Brøt ut i gråt på benken

Hjemmelanget slet lenge med å bryte ned Lillestrøm. Ved flere anledninger i første omgang var Lars Arne Nilsen fremme ved linja, skrek instruksjoner og ristet på hodet.

Det var også det eneste å skrive hjem om i første omgang på Brann Stadion. Få på tribunen var imponert over det hjemmelaget leverte de første 45 minuttene, og Lars Arne Nilsens menn fikk pipekonsert inn til pausen.

I andre omgang begynte Nilsen å ta grep, og et av de grepene var å ta av Bamba, og sette inn Petter Strand.

Da Bamba forlot banen kastet han først en flaske i bakken, før han dro drakten over hodet. Fra VGs posisjon på tribunen kunne man se en hikstende Bamba som ble trøstet av flere lagkamerater og støtteapparat på benken.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder