Pogba-miss skaper storm etter ny Wolves-nedtur: – Uforklarlig

WOLVERHAMPTON (VG) (Wolverhampton Wanderers – Manchester United 1–1) Ole Gunnar Solskjær (46) klarte ikke å slå Wolverhampton på tredje forsøk heller, etter at Paul Pogba (26) på kontroversielt vis tok og bommet på et straffespark.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Herman Tinius Folvik

For etter å ha skaffet straffe på stillingen 1–1 valgte Pogba å ta det selv – til tross for at Marcus Rashford scoret fra elleve meter mot Chelsea forrige helg og aldri har bommet på straffe for Manchester United.

De to United-stjernene hadde en kort diskusjon før straffen der det så ut til at Pogba ba om å få ta straffen – og Rashford så ikke ut til å ha noen innvendinger.

– Begge har selvtillit til å ta straffer. Når det er to som kan ta straffe, tar den som er mest trygg. Det er ikke noe problem, sier Solskjær på pressekonferansen.

Pogba skjøt hardt, men innenfor rekkevidde for Wolverhampton-keeper Rui Patrício, som reddet forsøket.

– Pogba ville ta den. Vi trenger ikke en fast straffeskytter. Det er uheldig, men sånn er fotball. Han er en topp straffeskytter og har scoret mange for oss, sier Rashford ifølge ligaens hjemmesider.

Kritikken lot ikke vente på seg i sosiale medier.

– Uforklarlig at Pogba tar straffen etter at Rashford tok den og scoret forrige uke. Som spiss ville jeg blitt fullstendig rasende. Særlig hvis man brenner straffen, skriver tidligere England-spiss og TV-profil Gary Lineker på Twitter.

TILGIVELSE: Paul Pogba ber om tilgivelse etter kampen. Bak ser man Wolves-sjef Nuno Espírito Santo . Foto: ANDREW YATES / X03469

Pogba har bommet på hele fire av sine elleve straffer siden starten av forrige sesong.

– Jeg forstår ikke hvorfor de bytter straffeskytter, sier Owen Hargreaves, tidligere United-spiller.

– En skulle tro Pogba hadde hatt sjansene sine. Rashford scoret sist uke - ta den igjen! Det var ikke en leder der. Noe var ikke riktig. De klarte ikke ta avgjørelsen mellom dem, sier Gary Neville, Sky Sports-ekspert og tidligere United-back.

les også

Solskjær innrømmer overbooking: – Opp til oss å finne ut av

Molineux Stadium i Wolverhampton utviklet seg til å bli et lite mareritt for Ole Gunnar Solskjær sist vår, ettersom det var der han krasjet ut av FA-cupen 2–1-tap og deretter tapte han i ligaen noen uker senere, med samme resultat.

– Første omgang var meget bra. Andre omgang var litt slurvete. Vi forbedrer oss, men vi er et ungt lag som lærer, og vi lærte masse i dag, sier Solskjær til Sky Sports.

Denne gangen åpnet det langt mer lovende: Etter det vanlige flamme- og lysshowet på stadion tok Manchester United umiddelbart kontroll over spillet mot Wolves, som må belage seg på et tettere kampprogram i sesongåpningen ettersom de deltar i Europa League-kvalifiseringen.

Marcus Rashford, tomålsscoreren fra Chelsea-kampen, skapte kampens første sjanse da han – etter et imponerende finteshow på venstrekanten – serverte en perfekt ball inn foran mål. Men denne gangen klarte ikke spissmakker Anthony Martial, som scoret fra lignende hold mot Chelsea, å få en fot på ballen fra kort hold.

Neste gang fungerte derimot partnerskapet til punkt og prikke, i enden av et United-angrep som Solskjær garantert har drømt om å se: Den imponerende Aaron Wan-Bissaka vant ballen på høyresiden og leverte den videre til Pogba, som vendte spillet til Luke Shaw. Venstrebacken kombinerte med Jesse Lingard og Scott McTominay før han fikk ballen tilbake, spilte fri Lingard i mellomrommet og tok et sugende løp langs venstresiden. Det åpnet rom for Rashford, som serverte Martial, og denne gangen var franskmannen kontant foran mål – hans 50. fulltreffer for klubben.

Hadde det ikke vært for at han bommet på et touch, kunne samme mann doblet ledelsen like før pause, men Solskjær hadde all grunn til å være storfornøyd etter å ha sett laget sitt dominere den første omgangen fullstendig.

Etter pause, derimot, var det Wolverhampton som så friskest ut. Først headet Raúl Jiménez ballen på innsiden av stolpen etter en silkemyk dødball av João Moutinho, så serverte samme mann Rúben Neves, som plasserte ballen vakkert i mål via tverrliggeren.

Wolves-fansen brøt ut i full ekstase, men oppdaget etter hvert at målet måtte vurderes av VAR for en mulig offside. «F*** VAR», sang hjemmefansen mens de ventet på dommen, og til tross for at målet etter hvert ble bekreftet, fortsatte Molineux-publikumet å vise sin misnøye mot videodømming etter nok en gang å ha jublet for utligningen. Wolverhampton ble fratatt ett mål etter VAR mot Leicester i serieåpningen som endte 0–0.

Etter 1–1-målet kom det ingen flere store sjanser – foruten Pogbas straffemiss.

PS! Solskjær tapte mot Wolverhampton også som Cardiff-sjef i 2014.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. Wolverhampton Wanderers FC

Flere artikler

 1. Carragher refser Solskjærs straffevalg: – Du må være sterkere

 2. Solskjær fikk drømmestart på sesongen – Manchester United ydmyket Chelsea

 3. Nå vil han bli gransket mer enn noen gang

 4. Solskjær etter sjokktap for Crystal Palace: – De siste dagene har vært skuffende

 5. Solskjær går for «trippel»: – Jeg har aldri sagt at vi går for 4. plass

Fra andre aviser

 1. Solskjær så laget sprudle før pause – så raknet det på marerittarenaen

  Aftenposten
 2. Solskjærs «juvel» sikret ny United-seier

  Aftenposten
 3. Kritisert Manchester United-angriper herjet og scoret et etterlengtet hat trick

  Aftenposten
 4. Solskjærs «juvel» sikret ny United-seier

  Bergens Tidende
 5. Solskjær fikk kritikk: – Jeg liker ham, men dette var svak ledelse

  Aftenposten
 6. Kritisert Manchester United-angriper herjet og scoret et etterlengtet hat trick

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder