Tromsø vant snøballkrigen mot Ranheim

RANHEIMSFJÆRA (VG) (Ranheim-Tromsø 1–2) Kampen måtte stoppes flere ganger for at banen kunne brøytes fri for snø. Hjemmelaget Ranheim behersket de vanskelige forholdene best, men da snøen forsvant, slo Tromsø nådeløst tilbake.

Erik Eikebrokk

Ranheim fikk en perfekt start på Eliteserien 2019, da den spanske debutanten Adrian Lopez førte trønderne i ledelsen. Så slo «Gutan» tilbake med to scoringer i løpet av kampens siste tjue minutter.

Begge ganger med Daniel Berntsen som tilrettelegger.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Det er helt nydelig. Det går nesten ikke an å beskrive den følelsen. Det var en god og veldig viktig start for oss. Nå skal vi komme oss ned på jorda og jobbe videre med det utgangspunktet vi har fått, sier venstrevingen til VG.

Tromsø-trener Simo Valakari mener også seieren var fortjent.

– Jeg er glad på spillernes vegne, for jeg vet at de har karakterstyrken til å komme tilbake i en slik kamp, selv om vi har slitt med det tidligere, sier Tromsø-trener Simo Valakari til VG.

Ranheim best i gang

Ranheims kanskje tydeligste mantra før den såkalte «vanskelige andresesongen» i Eliteserien, var å forholde seg til den som den «artige andresesongen».

Men eliteserieåpningen hjemme mot Tromsø ble nok ikke så morsom som trener Svein Maalen hadde ønsket seg, for i løpet av ettermiddagen snudde strålende vårsol til hvit snø.

– Det var motsatt av hvordan jeg tenkte at det skulle bli. Det er litt ironisk; etter at det ble grønt sluttet de å spille langs bakken og begynte å slå langt. Og da sleit vi med å omstille oss. I tillegg hadde vi uhorvelig mange balltap. Det var mye som ikke stemte for oss i dag, sier Maalen.

VG LIVE: Ranheim v Tromsø minutt for minutt

Stopp i spillet

Ett kvarter ut i kampen stoppet hoveddommer Trygve Kjensli kampen for å få brøytet 16-meteren og sidelinjene.

Tre minutter etterpå ga Ranheim-presset uttelling. Eliteseriedebutant Adrian Mata Lopez mottok ballen på 18 meter, og fikk skutt. Ballen rikosjetterte via minst én motspiller, sendte Tromsø-keeper Gudmund Kongshavn én vei, og ballen en annen.

Ballen rullet sakte inn ved høyre stolpe, og Ranheim i ledelsen.

Minuttet etter blåste Kjensli av kampen. Snøfillene ble stadig tykkere og flere, og spillerne ble sendt i garderoben.

Tromsø på scoringsjakt

Elleve minutter etterpå var banen brøytet, og spillerne fikk fullføre omgangen uten de store scoringssjansene.

Da andre omgang ble sparket i gang var banen grønn og været ideelt for fotball. Det så Tromsø ut til å takle bedre enn Ranheim, og bortelaget kom stadig nærmere scoring.

Ranheims ballbesittende fotball var nærmest fraværende, og kombinasjonene mellom back, indreløper og spiss satt ikke som i glansøyeblikkene fra fjorårssesongen.

Seier på overtid

I stedet fikk Tromsø uttelling etter ett av mange angrep på venstre side. Tyve minutter før slutt løp Daniel Berntsen seg ned til dødlinjen, og la ut fem-og-førti grader.

Der ventet Mikael Ingebrigtsen, som banket ballen i nettaket.

To minutter på overtid var oppskriften den samme. Tromsø slo en ny ball i bakrom. Innlegget fra Berntsen traff Valakari, som sørget for en perfekt start på sesongen for «Gutan».

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder